Nyheter

Vad blir det till middag?

Det här bjuder servicehusen på vecka 28.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2008
Foto: 

SERVICEHUSEN

BLOMBACKA OCH SJÖBOKLINT

Måndag: Köttfärssås med potatis/pasta. Fiskgratäng med sås och potatis. Tisdag: Kokt fisk med persiljesås och potatis. Fläskpannkaka. Onsdag: Skånsk kalops med potatis. Kycklingsallad med dressing och bröd. Torsdag: Blomkål/broccolisoppa. Kålsoppa med färs. Fruktcocktail med vaniljvisp. Fredag: Korv stroganoff med potatis/ris. Asiatisk sjötunga med räksås och potatis. Lördag: Stekt fisk med remouladsås och potatis. Järpar med gräddsås och potatis. Söndag: Kalkonschnitzel med sås och potatis. Fisk Julienne med sås och potatis.

DALHEM

Måndag: Isterband med stuvad potatis och grönsaker. Pyttipanna med stekt ägg, rödbetor och grönsaker. Tisdag: Fisk Benedictine med sås, potatis och grönsaker. Gratinerad falukorv med potatismos och grönsaker. Onsdag: Köttbullar med sås, potatis och grönsaker. Panpizza med grönsaker. Torsdag: Kycklingsoppa. Bärpaj med vaniljsås. Fiskpudding med skirat smör, potatis och grönsaker. Fredag: Kassler med potatisgratäng och grönsaker. Färsbiff med sötsur sås, klyftpotatis och grönsaker. Lördag: Sprödbakad kolja med kall sås, potatis och grönsaker. Hackad fläskkotlett med sås, potatis och grönsaker. Söndag: Schnitzel med gräddsås, potatis och grönsaker. Fiskgratäng med sås, potatis och grönsaker.

DUVAN OCH TRAPPEN

Måndag: Ost- och skinkgratinerad blomkål. Stekt rödspätta med remouladsås och kokt potatis. Tisdag: Kalops med rödbetor och kokt potatis. Kokt fisk med smögensås och kokt potatis. Onsdag: Leverbiff med gräddsås och kokt potatis. Fiskgratäng med räksås och kokt ris. Torsdag: Ängamat. Pannkaka. Fisk med täcke av crème fraîche och purjolök, kokt potatis. Fredag: Hemlagad lasagne. Inlagd sill med färskpotatis, gräddfil och rödlök. Lördag: Ugnsbakad kassler med ananas och ris. Fisk Skagen med sås, kokt potatis. Sommarbakelse med bär. Söndag: Nötstek med rödvinssky och stekt potatis. Stekt laxkotlett med dillsås och kokt potatis. Rabarberpaj med vaniljsås.

FAGERSRO

Måndag: Kokt köttkorv med pepparrotssås och potatis. Viltskavsgryta med potatis och grönsaker. Tisdag: Pannbiff med stekt lök, gräddsås och potatis. Blodpudding med stekt bacon och grönsaker. Onsdag: Matjessill med gräddfil och potatis. Potatis- och köttfärsgratäng med grönsaker. Torsdag: Kycklingsoppa. Fisk Benedictine med potatismos och grönsaker. Blåbärskaka med vaniljsås. Fredag: Gräddstuvad pytt i panna. Järpar med sås, potatis och grönsaker. Lördag: Fiskpudding med smörsås, potatis och grönsaker. Söndag: Kycklingfilébitar i krämig tomatsås, potatis och grönsaker.

HERRLJUNGA, NYHAGA

Måndag: Dragonfisk med sås, potatis och råkost. Vinbärskräm. Tisdag: Fläskköttsgryta med tomat, purjolök, potatis och råkost. Saftsoppa med skorpor. Onsdag: Varmkorv med potatismos och råkost. Torsdag: Högsbosoppa med skinksmörgås. Banankaka med vaniljglass. Fredag: Fisk Bordelaise med sås, potatis och råkost. Krusbärskräm. Lördag: Hovmästarbiff med sås, potatis, lingon och råkost. Citrussoppa. Söndag: Porterstek med sås, potatis och råkost. Fromage.

HERRLJUNGA, GÄSENE

Måndag: Kokt korv med mos och ärtor. Mangosoppa. Tisdag: Mandelfisk med kokt potatis, sås och morötter. Onsdag: Kycklingklubba med kokt potatis/ris, sås och broccoli. Citrussoppa. Torsdag: Ängasoppa med smörgås och köttpålägg. Björnbärspaj med grädde. Fredag: Fiskbullar med kokt potatis, sås och ärtor. Hallonkräm. Lördag: Biff à la Lindström med sås, kokt potatis, gröna bönor. Glassbakelse. Söndag: Fläskköttsgryta med kokt potatis, sås och blomkål. Karamellpudding.

HESTRA MIDGÅRD OCH SPINNROCKEN

Måndag: Oxjärpar med sås och potatis. Kycklinggryta med ris. Tisdag: Stekt fisk med potatis och stuvad spenat. Makaroner med köttbullar. Onsdag: Lunchkorv med sås och potatis. Fiskgratäng med potatis. Torsdag: Minestronesoppa. Mannagrynspudding. Pyttipanna med rödbetor. Fredag: Kalops med potatis och rödbetor. Fisksoppa. Mannagrynspudding. Lördag: Fiskgratäng med sås och potatis. Potatisgratäng med skinka. Söndag: Stek med potatis och sås. Färsmedaljong med potatis och sås.

SANDERÖD

Måndag: Köttkorv med senapssås, sommargrönsaker och potatis. Fiskgratäng. Tisdag: Stekt strömming med stuvad spenat och potatis. Rostbiff med potatissallad. Onsdag: Pannbiff med lök, sås, blandade grönsaker och potatis. Fiskburgare med hollandaisesås. Torsdag: Ostsoppa. Blåbärspaj med vaniljsås. Oxpytt med stekt ägg. Fredag: Grekisk färsbiff med basilikasås, morötter och potatis. Fiskbullar med räksås. Lördag: Matjessill med gräddfil, ägg, gräslök och potatis. Skinka. Söndag: Kassler med svampsås, klostergrönsaker och potatis. Karibisk fiskgratäng.

SKOGSLID

Måndag: Fläskkorv med vitsås, potatis och grönsaker. Kryddjärpe med pizzasmak, sås, potatis och grönsaker. Tisdag: Strömmingslåda med potatismos och grönsaker. Pastagratäng carbonara. Onsdag: Köttfärsbiff med sås, potatis och grönsaker. Fiskbullar i dillsås med potatis och grönsaker. Torsdag: Lantsoppa (fläskkött). Pyttipanna med stekt ägg. Våffla med sylt och grädde. Fredag: Korv stroganoff med potatis/ris och grönsaker. Bakad potatis med räkröra. Lördag: Skeppartorsk med sås, potatis och grönsaker. Köttfärsrätt. Söndag: Plommonspäckad fläskkarré med sås, potatis och grönsaker.

RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN

Måndag: Köttbullar med brunsås, potatismos och amerikanska grönsaker. Stekt salt sill med löksås, ärter och potatis. Tisdag: Kokt hokifilé med ägg- och persiljesås, ärter och potatis. Kycklingschnitzel med svampsås, broccoli och potatis. Onsdag: Stekt falukorv med stuvad vitkål och potatis. Pannbiff med stekt lök, brunsås, morötter och potatis. Torsdag: Grönsakssoppa. Ostkaka med sylt och grädde. Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, blomkål och potatis. Fredag: Rostbiff med potatissallad och salladsbuffé. Skinksås med blomkål och potatis.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.