Nyheter

Vad blir det till middag?

Det här bjuder servicehusen och skolorna på vecka 36.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2008
Foto: 

SERVICEHUSEN

DUVAN och TRAPPEN

Måndag: Kåldolmar med brunsås och kokt potatis. Sprödbakad fisk med potatismos. Tisdag: Stekt falukorv med stuvade makaroner. Kokt fiskfilé med vitvinsås och kokt potatis. Onsdag: Schweizerfärs med skinka, riven ost, sås och kokt potatis. Stekt fiskfilé med dillsås och kokt potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka. Ost- och ananasgratinerad kassler med vit sås och kokt potatis. Pannkaka med sylt och grädde. Fredag: Potatis- och färsgratäng. Stekt makrillfilé med spenatsås och kokt potatis. Kräm. Lördag: Skinkstek med sås och kokt potatis. Ugnsbakad fisk med persilje- och löktäcke, sås och kokt potatis. Persikohalvor med grädde. Söndag: Kycklingklubba med sås och kokt potatis. Kokt fisk med tomat- och basilikasås samt kokt potatis. Hembakad kaka.

FAGERSRO

Måndag: Färsbiffar med potatis, sås och lingon. Kokt fisk med pepparrotssås, potatis och grönsaker. Tisdag: Fisk Bordelaise med citronsås, potatis och grönsaker. Krämig tomat- och morotssås med pasta. Onsdag: Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker. Kryddig nötskavsgryta med potatis och grönsaker. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Rotfrukts- och skinkgratäng. Pannkaka. Fredag: Kokt fläskkorv med senapssås, potatis och grönsaker. Kycklingschnitzel med senapssås, potatis och grönsaker. Lördag: Biff Lindström med sås, potatis och grönsaker. Söndag: Kalops med potatis och grönsaker.

HERRLJUNGA, NYHAGA

Måndag: Stekt makrill med stuvad spenat, potatis och råkost. Jordgubbskräm. Tisdag: Mexikansk köttfärsrätt med ris och råkost. Hallonsoppa. Onsdag: Biff stroganoff med ris och råkost. Krusbärskräm. Torsdag: Vitkålssoppa med frikadeller och ostsmörgås. Vinbärskaka med vaniljsås. Fredag: Fiskpudding med smörsås, potatis och råkost. Fruktsallad med grädde. Lördag: Stekt falukorv med stuvade morötter, potatis och råkost. Nyponsoppa. Söndag: Skinkstek med sås, potatis och råkost. Mandeltårta.

HERRLJUNGA, GÄSENE

Måndag: Fiskburgare med kall sås, potatis, ärter och majs. Jordgubbskräm. Tisdag: Pannbiff med lök, kokt potatis, sås och morötter. Citrussoppa. Onsdag: Hönskött i currysås med kokt potatis/ris, sås och broccoli, Krusbärskräm. Torsdag: Kålsoppa med frikadeller och ostsmörgås. Smulpaj med vaniljsås. Fredag: Fiskgratäng med dillkokt potatis och ärter. Blåbärskräm. Lördag: Färsrätt med kokt potatis och varma grönsaker. Fruktsoppa. Söndag: Dillkött med kokt potatis, sås och sommargrönsaker. Citronfromage.

HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN

Måndag: Kokt korv med rotmos. Stekt sej med kall sås och potatis. Tisdag: Stekt fläsk med potatis och löksås. Färsbiff med sås och potatis. Onsdag: Köttgryta med potatis. Korv med potatismos. Torsdag: Köttsoppa. Blandad fruktkräm. Kålpudding med sås och potatis. Fredag: Kokt fisk med äggsås och potatis. Potatis- och purjolökssoppa. Blandad fruktkräm. Lördag: Burgundisk gryta med potatis. Fiskgratäng med sås och potatis. Söndag: Skinkstek med sås och potatis. Wallenbergare med sås och potatis.

SANDERÖD

Måndag: Ugnsstekt falukorv med blandade grönsaker och potatismos. Sprödbakad fisk. Tisdag: Stekt salt sill med löksås, ärter och potatis. Hackad fläskkotlett med brunsås. Onsdag: Fläskköttgryta med gurka, ketchup, morötter och potatis. Inkokt strömming med kall sås. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pannkakor med sylt. Potatisgratäng. Fredag: Köttfärslimpa med svampsås, sommarblandning och potatis. Fisk på spenatbädd. Lördag: Skärgårdstorsk med smögensås, ärter och morötter, potatis. Skinka med legymsallad. Söndag: Pepparrotskött med sås, herrgårdsgrönsaker, potatis. Fisk crème bonjour.

SKOGSLID

Måndag: Fylld frukostkorv med potatismos och grönsaker. Tomatfisk med sås, potatismos och grönsaker. Tisdag: Ansjovisfisk med sås, potatis och grönsaker. Rotfruktslåda. Onsdag: Biffstroganoff med potatis/ris och grönsaker. Köttfärs- och grönsakslåda. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Blåbärskaka. Pyttipanna med stekt ägg. Fredag: Ost- och pepparrotsgratinerad kassler med sås och potatis. Pasta med tonfisksås samt grönsaker. Lördag: Fisk björkeby med sås, potatis och grönsaker. Korvrätt. Söndag: Äppleskinka med sås, potatis och grönsaker.

RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN

Måndag: Fisk med mandel, vit sås, ärter och potatis. Stekt fläsk med raggmunk/blodpudding och lingonsylt. Tisdag: Biff à la Lindström med brunsås och amerikanska grönsaker, potatis. Bakad potatis med räkröra, salladsbuffé. Onsdag: Stekt färsk strömming med potatismos och ärter. Kåldolmar med brunsås, morötter och potatis. Torsdag: Nikkaluoktasoppa. Blåbärspaj med vaniljsås. Oxrulader med gräddsås. Fredag: Fläskkotlett med gräddsås, blomkål och potatis. Lunchpyttipanna med stekt ägg och rödbetor.

SKOLORNA

BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN

Måndag: Köttbullar med skysås och makaroner. Tisdag: Stekt fisk med kall sås och kokt potatis. Onsdag: Korvgryta med ris. Torsdag: Köttfärsgratäng. Fredag: Italiensk rotfruktssoppa. Grönsaker serveras varje dag.

ENGELBREKTS- och BERGDALSSKOLAN

Måndag: Pizza. Tisdag: Kycklingsoppa. Onsdag: Stekt makrill med spenatsås och potatismos. Torsdag: Ugnsstekt kassler med champinjonsås och kokt potatis. Fredag: Taco. Veckans husman: Biff à la Lindström.

ERIKSLUNDSSKOLAN

Tisdag: Pasta med ost- och skinksås. Onsdag: Kålpudding med sås och potatis. Torsdag: Falukorv med potatismos. Fredag: Chicken nuggets med ris och sötsur sås.

GÖTA KOMMUNDEL

Måndag: Kebabgryta med ris. Tisdag: Timjankryddad kotlettrad med kokt potatis och sås. Onsdag: Pastasallad med dressing och bröd. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa med mjukt bröd och kalkon. Fredag: Stekt fisk med kokt potatis och kall sås. Grönsaker serveras varje dag.

SJÖBOSKOLAN

Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Fiskgratäng med mos. Onsdag: Korv stroganoff med ris. Torsdag: Lasagne. Fredag: Soppa med broccoli och skinka.

TRANDAREDS- och EKARÄNGS-SKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA

Måndag: Stekt korv med makaroner. Tisdag: Stekt fisk med kall sås och potatis. Onsdag: Kebabgryta med ris. Torsdag: Köttfärslimpa med sås, potatis och lingon. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa med bröd och pålägg. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.

VISKASTRANDSGYMNASIET

Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Färsbiff med salsasås och ris. Onsdag: Stekt skivad falukorv med makaroner. Torsdag: Potatisgratäng med köttfärs. Fredag: Gulaschsoppa med vitlökscrème. Salladsbuffé serveras varje dag utom soppdagar.

BOLLEBYGDSSKOLAN

Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatismos. Tisdag: Ost- och skinksås med pasta. Onsdag: Panerad fisk med remouladsås och potatis. Torsdag: Tacogryta med ris. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa med skinksmörgås. Varje dag serveras salladsbord, knäckebröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.

BORGSTENASKOLAN

Måndag: Spaghetti med köttfärssås. Pasta med skinksås. Tisdag: Stekt panerad fisk med kall sås. Fiskbullar med potatis. Onsdag: Grillad kyckling med potatishalvor. Tomatsoppa. Torsdag: Korv med stekt potatis och rödbetor. Fläskpannkaka. Fredag: Blomkålssoppa med bacon. Ärtsoppa med fläsk. Varje dag salladsbuffé.

BREDAREDSSKOLAN

Måndag: Fiskgratäng med paprika och purjolök, potatis. Tisdag: Pyttipanna. Onsdag: Köttfärsjansson. Torsdag: Ljuvlig purjokassler med potatis. Fredag: Spenatsoppa med ägghalva och fralla.

FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN

Måndag: Kycklingsås med paprika och ris. Tisdag: Spaghetti med köttfärssås. Onsdag: Fisk i currycrèmefraiche med potatis. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva och smörgås. Fredag: Rimmad oxbringa med potatis/rotmos.

LIMMAREDSSKOLAN

Måndag: Pasta med skinksås. Tisdag: Korvbollar med potatismos. Onsdag: Kokt fisk med potatis och sås. Torsdag: Kycklinggratäng med ris. Fredag: Göteburgare med bröd. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.

LÄNGHEMSSKOLAN

Måndag: Fylld falukorv med pasta. Tisdag: Stekt fisk med potatis och dillsås. Onsdag: Köttbullar med potatis och gräddsås. Torsdag: Biff stroganoff med ris. Fredag: Cowboysoppa, smörgås. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.

SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA

Måndag: Grillburgare med bröd, mos, dressing, lök, sallad, tomat och gurka. Tisdag: Kokt fisk med mos, potatis, morot, ärtor och pastasallad. Onsdag: Hel falu med pasta, mos, morot, ärter, broccoli. Torsdag: Kassler med potatissallad, ris, sås, morot, sallad, majs. Fredag: Kycklingsallad med dressing och bröd. Soppa.

SPARSÖRSSKOLORNA

Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Varmkorv med hemlagat potatismos. Tisdag: Fisk Björkeby med hemlagat potatismos. Pastagratäng. Onsdag: Kebabgryta med ris. Korvwok. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Vad köket har att bjuda på. Fredag: Lasagne. Fiskrätt. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.

SVENLJUNGA SKOLOR

Måndag: Kycklinggryta med ris. Tisdag: Fiskgratäng med sås och potatis. Onsdag: Ugnsbakad falukorv med potatismos. Torsdag: Kassler med potatisgratäng. Fredag: Minestronesoppa, mjuk smörgås.

TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN

Måndag: Kebabpanna. Tisdag: Pannbiff med sås och potatis. Onsdag: Fisk bordelaise med ris. Torsdag: Broccoligratäng med kyckling. Fredag: Korvburgare. Med reservation för ändringar på grund av ombyggnad av kök.

VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR

Måndag: Kokt fisk med pepparrotssås och potatis. Tisdag: Pasta med krämig tomat- och morotssås. Onsdag: Kebabgryta med ris. Torsdag: Potatissoppa. Fredag: Kycklingschnitzel med senapssås och potatis. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.

VÅRGÅRDA

Måndag: Ugnspannkaka med sylt. Tisdag: Köttfärssås Africana med ris. Onsdag: Köttbullar med sås och potatis, lingonsylt. Torsdag: Korvgryta à la Åmål med makaroner. Fredag: Fiskburgare med bröd, potatismos och gurkmajonnäs. Salladsbord varje dag.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.