Vad blir det till middag?
SERVICEHUSEN
DUVAN och TRAPPEN
Måndag: Kåldolmar med brunsås och kokt potatis. Sprödbakad fisk med potatismos. Tisdag: Stekt falukorv med stuvade makaroner. Kokt fiskfilé med vitvinsås och kokt potatis. Onsdag: Schweizerfärs med skinka, riven ost, sås och kokt potatis. Stekt fiskfilé med dillsås och kokt potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka. Ost- och ananasgratinerad kassler med vit sås och kokt potatis. Pannkaka med sylt och grädde. Fredag: Potatis- och färsgratäng. Stekt makrillfilé med spenatsås och kokt potatis. Kräm. Lördag: Skinkstek med sås och kokt potatis. Ugnsbakad fisk med persilje- och löktäcke, sås och kokt potatis. Persikohalvor med grädde. Söndag: Kycklingklubba med sås och kokt potatis. Kokt fisk med tomat- och basilikasås samt kokt potatis. Hembakad kaka.
FAGERSRO
Måndag: Färsbiffar med potatis, sås och lingon. Kokt fisk med pepparrotssås, potatis och grönsaker. Tisdag: Fisk Bordelaise med citronsås, potatis och grönsaker. Krämig tomat- och morotssås med pasta. Onsdag: Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker. Kryddig nötskavsgryta med potatis och grönsaker. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Rotfrukts- och skinkgratäng. Pannkaka. Fredag: Kokt fläskkorv med senapssås, potatis och grönsaker. Kycklingschnitzel med senapssås, potatis och grönsaker. Lördag: Biff Lindström med sås, potatis och grönsaker. Söndag: Kalops med potatis och grönsaker.
HERRLJUNGA, NYHAGA
Måndag: Stekt makrill med stuvad spenat, potatis och råkost. Jordgubbskräm. Tisdag: Mexikansk köttfärsrätt med ris och råkost. Hallonsoppa. Onsdag: Biff stroganoff med ris och råkost. Krusbärskräm. Torsdag: Vitkålssoppa med frikadeller och ostsmörgås. Vinbärskaka med vaniljsås. Fredag: Fiskpudding med smörsås, potatis och råkost. Fruktsallad med grädde. Lördag: Stekt falukorv med stuvade morötter, potatis och råkost. Nyponsoppa. Söndag: Skinkstek med sås, potatis och råkost. Mandeltårta.
HERRLJUNGA, GÄSENE
Måndag: Fiskburgare med kall sås, potatis, ärter och majs. Jordgubbskräm. Tisdag: Pannbiff med lök, kokt potatis, sås och morötter. Citrussoppa. Onsdag: Hönskött i currysås med kokt potatis/ris, sås och broccoli, Krusbärskräm. Torsdag: Kålsoppa med frikadeller och ostsmörgås. Smulpaj med vaniljsås. Fredag: Fiskgratäng med dillkokt potatis och ärter. Blåbärskräm. Lördag: Färsrätt med kokt potatis och varma grönsaker. Fruktsoppa. Söndag: Dillkött med kokt potatis, sås och sommargrönsaker. Citronfromage.
HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN
Måndag: Kokt korv med rotmos. Stekt sej med kall sås och potatis. Tisdag: Stekt fläsk med potatis och löksås. Färsbiff med sås och potatis. Onsdag: Köttgryta med potatis. Korv med potatismos. Torsdag: Köttsoppa. Blandad fruktkräm. Kålpudding med sås och potatis. Fredag: Kokt fisk med äggsås och potatis. Potatis- och purjolökssoppa. Blandad fruktkräm. Lördag: Burgundisk gryta med potatis. Fiskgratäng med sås och potatis. Söndag: Skinkstek med sås och potatis. Wallenbergare med sås och potatis.
SANDERÖD
Måndag: Ugnsstekt falukorv med blandade grönsaker och potatismos. Sprödbakad fisk. Tisdag: Stekt salt sill med löksås, ärter och potatis. Hackad fläskkotlett med brunsås. Onsdag: Fläskköttgryta med gurka, ketchup, morötter och potatis. Inkokt strömming med kall sås. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pannkakor med sylt. Potatisgratäng. Fredag: Köttfärslimpa med svampsås, sommarblandning och potatis. Fisk på spenatbädd. Lördag: Skärgårdstorsk med smögensås, ärter och morötter, potatis. Skinka med legymsallad. Söndag: Pepparrotskött med sås, herrgårdsgrönsaker, potatis. Fisk crème bonjour.
SKOGSLID
Måndag: Fylld frukostkorv med potatismos och grönsaker. Tomatfisk med sås, potatismos och grönsaker. Tisdag: Ansjovisfisk med sås, potatis och grönsaker. Rotfruktslåda. Onsdag: Biffstroganoff med potatis/ris och grönsaker. Köttfärs- och grönsakslåda. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Blåbärskaka. Pyttipanna med stekt ägg. Fredag: Ost- och pepparrotsgratinerad kassler med sås och potatis. Pasta med tonfisksås samt grönsaker. Lördag: Fisk björkeby med sås, potatis och grönsaker. Korvrätt. Söndag: Äppleskinka med sås, potatis och grönsaker.
RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN
Måndag: Fisk med mandel, vit sås, ärter och potatis. Stekt fläsk med raggmunk/blodpudding och lingonsylt. Tisdag: Biff à la Lindström med brunsås och amerikanska grönsaker, potatis. Bakad potatis med räkröra, salladsbuffé. Onsdag: Stekt färsk strömming med potatismos och ärter. Kåldolmar med brunsås, morötter och potatis. Torsdag: Nikkaluoktasoppa. Blåbärspaj med vaniljsås. Oxrulader med gräddsås. Fredag: Fläskkotlett med gräddsås, blomkål och potatis. Lunchpyttipanna med stekt ägg och rödbetor.
SKOLORNA
BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN
Måndag: Köttbullar med skysås och makaroner. Tisdag: Stekt fisk med kall sås och kokt potatis. Onsdag: Korvgryta med ris. Torsdag: Köttfärsgratäng. Fredag: Italiensk rotfruktssoppa. Grönsaker serveras varje dag.
ENGELBREKTS- och BERGDALSSKOLAN
Måndag: Pizza. Tisdag: Kycklingsoppa. Onsdag: Stekt makrill med spenatsås och potatismos. Torsdag: Ugnsstekt kassler med champinjonsås och kokt potatis. Fredag: Taco. Veckans husman: Biff à la Lindström.
ERIKSLUNDSSKOLAN
Tisdag: Pasta med ost- och skinksås. Onsdag: Kålpudding med sås och potatis. Torsdag: Falukorv med potatismos. Fredag: Chicken nuggets med ris och sötsur sås.
GÖTA KOMMUNDEL
Måndag: Kebabgryta med ris. Tisdag: Timjankryddad kotlettrad med kokt potatis och sås. Onsdag: Pastasallad med dressing och bröd. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa med mjukt bröd och kalkon. Fredag: Stekt fisk med kokt potatis och kall sås. Grönsaker serveras varje dag.
SJÖBOSKOLAN
Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Fiskgratäng med mos. Onsdag: Korv stroganoff med ris. Torsdag: Lasagne. Fredag: Soppa med broccoli och skinka.
TRANDAREDS- och EKARÄNGS-SKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA
Måndag: Stekt korv med makaroner. Tisdag: Stekt fisk med kall sås och potatis. Onsdag: Kebabgryta med ris. Torsdag: Köttfärslimpa med sås, potatis och lingon. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa med bröd och pålägg. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.
VISKASTRANDSGYMNASIET
Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Färsbiff med salsasås och ris. Onsdag: Stekt skivad falukorv med makaroner. Torsdag: Potatisgratäng med köttfärs. Fredag: Gulaschsoppa med vitlökscrème. Salladsbuffé serveras varje dag utom soppdagar.
BOLLEBYGDSSKOLAN
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatismos. Tisdag: Ost- och skinksås med pasta. Onsdag: Panerad fisk med remouladsås och potatis. Torsdag: Tacogryta med ris. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa med skinksmörgås. Varje dag serveras salladsbord, knäckebröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.
BORGSTENASKOLAN
Måndag: Spaghetti med köttfärssås. Pasta med skinksås. Tisdag: Stekt panerad fisk med kall sås. Fiskbullar med potatis. Onsdag: Grillad kyckling med potatishalvor. Tomatsoppa. Torsdag: Korv med stekt potatis och rödbetor. Fläskpannkaka. Fredag: Blomkålssoppa med bacon. Ärtsoppa med fläsk. Varje dag salladsbuffé.
BREDAREDSSKOLAN
Måndag: Fiskgratäng med paprika och purjolök, potatis. Tisdag: Pyttipanna. Onsdag: Köttfärsjansson. Torsdag: Ljuvlig purjokassler med potatis. Fredag: Spenatsoppa med ägghalva och fralla.
FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN
Måndag: Kycklingsås med paprika och ris. Tisdag: Spaghetti med köttfärssås. Onsdag: Fisk i currycrèmefraiche med potatis. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva och smörgås. Fredag: Rimmad oxbringa med potatis/rotmos.
LIMMAREDSSKOLAN
Måndag: Pasta med skinksås. Tisdag: Korvbollar med potatismos. Onsdag: Kokt fisk med potatis och sås. Torsdag: Kycklinggratäng med ris. Fredag: Göteburgare med bröd. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.
LÄNGHEMSSKOLAN
Måndag: Fylld falukorv med pasta. Tisdag: Stekt fisk med potatis och dillsås. Onsdag: Köttbullar med potatis och gräddsås. Torsdag: Biff stroganoff med ris. Fredag: Cowboysoppa, smörgås. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.
SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA
Måndag: Grillburgare med bröd, mos, dressing, lök, sallad, tomat och gurka. Tisdag: Kokt fisk med mos, potatis, morot, ärtor och pastasallad. Onsdag: Hel falu med pasta, mos, morot, ärter, broccoli. Torsdag: Kassler med potatissallad, ris, sås, morot, sallad, majs. Fredag: Kycklingsallad med dressing och bröd. Soppa.
SPARSÖRSSKOLORNA
Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Varmkorv med hemlagat potatismos. Tisdag: Fisk Björkeby med hemlagat potatismos. Pastagratäng. Onsdag: Kebabgryta med ris. Korvwok. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Vad köket har att bjuda på. Fredag: Lasagne. Fiskrätt. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.
SVENLJUNGA SKOLOR
Måndag: Kycklinggryta med ris. Tisdag: Fiskgratäng med sås och potatis. Onsdag: Ugnsbakad falukorv med potatismos. Torsdag: Kassler med potatisgratäng. Fredag: Minestronesoppa, mjuk smörgås.
TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN
Måndag: Kebabpanna. Tisdag: Pannbiff med sås och potatis. Onsdag: Fisk bordelaise med ris. Torsdag: Broccoligratäng med kyckling. Fredag: Korvburgare. Med reservation för ändringar på grund av ombyggnad av kök.
VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR
Måndag: Kokt fisk med pepparrotssås och potatis. Tisdag: Pasta med krämig tomat- och morotssås. Onsdag: Kebabgryta med ris. Torsdag: Potatissoppa. Fredag: Kycklingschnitzel med senapssås och potatis. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.
VÅRGÅRDA
Måndag: Ugnspannkaka med sylt. Tisdag: Köttfärssås Africana med ris. Onsdag: Köttbullar med sås och potatis, lingonsylt. Torsdag: Korvgryta à la Åmål med makaroner. Fredag: Fiskburgare med bröd, potatismos och gurkmajonnäs. Salladsbord varje dag.