Nyheter

Vad blir det till middag?

Det här bjuder servicehusen och skolorna på vecka 37.
Nyheter • Publicerad 4 september 2008
Foto: 

SERVICEHUSEN

DALHEM

Måndag: Gratinerad korv med svamp, potatis och grönsaker. Potatisgratäng med skivad rökt skinka. Tisdag: Stekt strömming med potatismos, grönsaker och lingonsylt. Stekt falukorv med potatismos. Onsdag: Chili con carne med potatis och grönsaker. Fiskgratäng Benedektine med sås och potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Fläskköttsgryta (Pattaya) med potatis. Fredag: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis, grönsaker. Potatis- och purjolökssoppa. Paj med vaniljsås. Lördag: Lantbiff med jägarsås, potatis och grönsaker. Mimosasallad med skinka och potatis. Söndag: Örtagårdsstek med sås, potatis och grönsaker. Korvgryta med ris.

DUVAN och TRAPPEN

Måndag: Kroppkakor med skirat smör. Ostgratinerad fisk i ugn med kokt potatis. Tisdag: Stekt fläsk med bruna bönor och kokt potatis. Fiskgryta med rotsaker och kokt potatis. Onsdag: Kycklinggryta thai, asieninspirerad gryta med ris. Fisk på bädd av tomat och purjolök med sås och kokt potatis. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva och mjukt bröd. Rödvinbärskaka med vaniljsås. Pyttipanna med stekt ägg. Fredag: Rimmad bog med pepparrotssås och kokt potatis. Stekt strömming med potatismos. Lördag: Köttfärslimpa med champinjonsås och kokt potatis. Kokt kummel med hollandaisesås och kokt potatis. Päronhalvor under havretäcke med vaniljsås. Söndag: Biff stroganoff med ris. Tacofisk med grönsaker och kokt potatis. Drottningfromage.

FAGERSRO

Måndag: Köttbullar med makaroner och grönsaker. Fläskköttsgryta med potatis och grönsaker. Tisdag: Biff stroganoff med potatis och grönsaker. Kycklinggryta med ris och grönsaker. Onsdag: Fisk Limone med potatis och grönsaker. Kycklingfärsbiff med sås, potatis och grönsaker. Torsdag: Blandfärssoppa. Laxpudding med skirat smör. Äppelpaj med vaniljsås. Fredag: Varmkorv med potatismos och grönsaker. Mandelfiskgratäng med potatismos och grönsaker. Lördag: Sejfilé med sås Creative med potatis och grönsaker. Söndag: Skinkstek med gräddsås, potatis och grönsaker.

HERRLJUNGA, NYHAGA

Måndag: Strömmingslåda med potatismos och råkost. Drottningkräm. Tisdag: Färs med bostongurka, tomatsås, potatis och råkost. Apelsinsoppa. Onsdag: Kycklinggryta med aprikos och purjolök, ris, råkost. Äpplekräm. Torsdag: Skaldjurssoppa, ostsmörgås. Kesokaka med sylt. Fredag: Kokt köttkorv med senapssås, potatis och råkost. Vinbärskräm. Lördag: Kalvfärsmedaljong med sås, potatis och råkost. Fruktsoppa. Söndag: Skinkstek med sås, potatis och råkost. Citronfromage.

HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN

Måndag: Stekt falukorv med stuvade makaroner. Pannbiff med sås och potatis. Tisdag: Hönsbitar i currysås med ris. Fiskgratäng med potatis. Onsdag: Kålpudding med sås och potatis. Korv stroganoff med ris. Torsdag: Lantsoppa. Jordgubbskompott. Revben med sås och potatis. Fredag: Järpar med sås och potatis. Nikkaluoktasoppa. Jordgubbskompott. Lördag: Kokt fisk med sås och potatis. Hackad fläskkotlett med sås och potatis. Söndag: Trädgårdsmästaregryta med potatis. Laxpudding med skirat smör.

SANDERÖD

Måndag: Skinka, rotsaksgratäng, potatis. Färsbiff. Tisdag: Fisk under kaviartäcke med ärter och potatismos. Grillkorv. Onsdag: Pannbiff med lök, sommargrönsaker och potatis. Tonfisksås med pasta. Torsdag: Högsbosoppa med frikadeller. Blåbärspaj med vaniljsås. Oxpytt med stekt ägg. Fredag: Köttbullar med gräddsås, broccoli och potatis. Fiskrätt. Lördag: Lax i ugn med hollandaisesås, morötter och potatis. Kalvsylta med rödbetssallad. Söndag: Vinbärsskinka med sås, bukettgrönsaker och potatis. Kokt kummel med ägg- och persiljesås.

SKOGSLID

Måndag: Fisk karibien med sås, potatis och grönsaker. Hovmästarbiff med sås, potatis och grönsaker. Tisdag: Isterband med dillstuvad potatis och grönsaker. Skink- och ostpaj. Onsdag: Rimmad bog med rotmos/potatismos. Fiskburgare med sås, grönsaker och potatismos. Torsdag: Ängasoppa. Pyttipanna med stekt ägg. Kladdkaka med grädde. Fredag: Biff à la Lindström med sås, potatis och grönsaker. Kaviarfrestelse. Lördag: Fisk Bordelaise med sås, potatis och grönsaker. Köttfärsrätt. Söndag: Dillkött med sås, potatis och grönsaker.

RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN

Måndag: Köttkorv med pepparrotssås, amerikanska grönsaker och potatis. Kycklingklubba med bearnaisesås, broccoli och potatis. Tisdag: Stekt fläsk med bruna bönor, morötter och potatis. Fiskgratäng Cordon bleu med ärter och potatis. Onsdag: Dillfrikassé med kyckling och sommargrönsaker, potatis. Stekt falukorv med stuvade makaroner, ärter, majs och paprika. Torsdag: Storsjösoppa. Ris à la Malta med saftsås. Helstekt kotlettrad med svampsås, brysselkål och potatis. Fredag: Köttbullar med brunsås, ärter, morötter och potatis. Fläsk- och rotfruktsgryta med potatis/ris.

SKOLORNA

BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN

Måndag: Skinksås med fullkornspasta. Tisdag: Fiskgratäng bordelaise med potatismos. Onsdag: Kycklinggryta tikka masala med basmatiris. Torsdag: Apelsinstek med gräddsås och kokt potatis. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa. Grönsaker serveras varje dag.

ENGELBREKTS- och BERGDALSSKOLAN

Måndag: Korvgryta, ris. Tisdag: Tomat- och köttfärssoppa. Onsdag: Fiskgratäng med potatismos. Torsdag: Köttbullar med sky, pasta. Fredag: Kalops, kokt potatis. Veckans husman: Kålpudding.

ERIKSLUNDSSKOLAN

Måndag: Köttbullar med stuvade makaroner. Tisdag: Husets fiskgratäng med potatis. Onsdag: Korv stroganoff med ris. Torsdag: Pyttipanna med rödbetor. Fredag: Hamburgare med bröd.

GÖTA KOMMUNDEL

Måndag: Shanghaigryta med ris. Tisdag: Ugnsgratinerad falukorv med potatismos. Onsdag: Pastasås med kyckling och fullkornsfusilli. Torsdag: Gulaschsoppa med bröd och ost. Fredag: Fiskbullar/fiskpudding med kokt potatis och skirat smör. Grönsaker serveras varje dag.

SJÖBOSKOLAN

Måndag: Potatisbullar, blodpudding och lingon. Tisdag: Stekt fisk med spenat och potatis. Onsdag: Spaghetti med köttfärssås. Torsdag: Stekt korv med stuvade morötter och potatis. Fredag: Kålsoppa. Mjuk smörgås.

TRANDAREDS- och EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA

Måndag: Korvgryta med ris. Tisdag: Fiskgratäng med potatismos. Onsdag: Pasta Calypso. Torsdag: Potatisbullar och blodpudding med lingon och kesosallad. Fredag: Minestronesoppa med bröd. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.

BOLLEBYGDSSKOLAN

Måndag: Hel special med potatismos. Tisdag: Fiskgryta med potatis. Onsdag: Kycklingwok med nudlar. Torsdag: Köttfärslimpa med brunsås samt potatis och lingonsylt. Fredag: Pastasallad med skinka och Rhode islandsås. Varje dag serveras salladsbord, knäckebröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.

BORGSTENASKOLAN

Måndag: Cowboygryta med ris. Potatisfräs. Tisdag: Fiskfilé med ägg- och persiljesås. Dillgratinerad fisk med potatis. Onsdag: Stekt fläsk med löksås/bruna bönor. Minestronesoppa. Torsdag: Pizzabuffé. Fredag: Köttfärssoppa. Ärtsoppa med fläsk. Varje dag serveras salladsbuffé.

BREDAREDSSKOLAN

Måndag: Hummerfisk med potatis och sås. Tisdag: Korv- och rotfruktsgryta med apelsinsås. Onsdag: Evas krämiga köttfärssås med makaroner. Torsdag: Köttgryta med bönor och soltorkade tomater, ris. Fredag: Fisksoppa. Fralla.

DALSJÖSKOLAN, KERSTINSGÅRDEN, TUMMARPSSKOLAN, TUMMARPSGÅRDEN, DALSJÖHALLEN

Måndag: Gratinerad korv med champinjoner, potatis/ris. Tisdag: Stekt strömming/sprödbakad fisk, potatismos. Onsdag: Chili con carne, pasta. Torsdag: Köttgryta Africana, ris. Fredag: Spaghettisoppa. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.

FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN

Måndag: Köttbullar med sås, kokt potatis och lingon. Tisdag: Ost/skinksås med makaroner. Onsdag: Sprödbakad fisk med potatismos. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa med smörgås. Fredag: Chili con carne med ris.

LIMMAREDSSKOLAN

Måndag: Köttbullar med potatis och sås. Tisdag: Falukorv med stuvade makaroner. Onsdag: Stekt fisk med potatis och kall sås. Torsdag: Mosgratinerad köttfärslåda. Fredag: Kinamat. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.

LÄNGHEMSSKOLAN

Måndag: Korv stroganoff med ris. Tisdag: Fiskgratäng med potatismos. Onsdag: Stekt fläsk med potatis och löksås. Torsdag: Köttfärsgratäng. Fredag: Ostsoppa, smörgås. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.

SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA

Måndag: Grillkorv med mos, ratatouillesås, morot, gurka och sallad. Tisdag: Draculagap med pasta, ris, morot, tomat och pizzasallad. Onsdag: Stekt fisk med potatis/ris, kall sås, smör, morot, ärter och broccoli. Torsdag: Pannbiff med potatis/mos, sås, lingon, gurka och morot. Fredag: Kycklingsallad med dressing och bröd. Soppa.

SPARSÖRSSKOLORNA

Måndag: Potatisbullar med lingonsylt. Blodpudding med lingonsylt. Tisdag: Hemlagade fiskbiffar med potatismos. Broccoligratäng. Onsdag: Köttfärssås med spaghetti. Kebabpytt. Torsdag: Kycklingsoppa. Fisksoppa. Fredag: Hamburgare med tillbehör. Fiskburgare med tillbehör. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.

SVENLJUNGA SKOLOR

Måndag: Kycklingnuggets med sås och ris. Tisdag: Sprödbakad fisk med sås och potatis. Onsdag: Kebabbiff med kall sås och pasta. Torsdag: Korvrätt. Fredag: Vegetarisk pastarätt.

TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN

Måndag: Ost- och ananaskassler med ris. Tisdag: Köttfärsgratäng. Onsdag: Fiskgratäng med potatis. Torsdag: Oxpyttipanna eller kebabpanna. Fredag: Vad köket har att erbjuda. Med reservation för ändringar på grund av ombyggnad av kök.

VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR

Måndag: Köttbullar med makaroner. Tisdag: Kycklingwok med kall sås och ris. Onsdag: Fisk Limone med kokt potatis. Torsdag: Blandfärssoppa med mjukt bröd och pålägg. Fredag: Varmkorv med potatismos. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.

VÅRGÅRDA

Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Salladsbord. Tisdag: Fiskgratäng med räkor och potatis. Salladsbord. Onsdag: Köttsoppa, smörgås med ost. Torsdag: Köttfärslasagne. Salladsbord. Fredag: Varm korv med potatismos. Salladsbord.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.