Annons
Nyheter

Recept: Vegetariskt grillalternativ

Nyheter • Publicerad 4 juni 2010

Vegetariskt alternativ – varmrätt

Grillade portobellosvampar med mozzarella

Annons

4 portobellosvampar

1 mozzarellaost (125 g)

1 bananschalottenlök

4 msk örtolja

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

Gör så här

? Ansa svampen och ta bort fötterna. Lägg upp hattarna på en tallrik och hacka fötterna.

? Skär osten i bitar, cirka två gånger två centimeter. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Skär sparrisen i mindre bitar.

? Blanda den hackade svampen med lök, sparris och ost. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar.

? Fördela blandningen på svamphattarna. Grilla på direkt värme under lock tills osten börjar smälta (cirka 5 min).

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons