Pytten som överraskar
Det spelar inte så stor roll vilka grönsaker man stoppar i pytten. Det får bli lite av vad som finns. Här blev det potatis, paprika, zucchini, morot och rödlök.
Fisk- och skaldjurspytt
För 4 personer
30 minuter
400 g lax
200 g skalade räkor
1 zucchini
1-2 morötter
1 stor rödlök
1 paprika
6 stora potatisar
smör och rapsolja
2 msk hackad färsk timjan
salt och peppar
1 citron
Gör så här:
1. Skär laxen i tärningar med ett par centimeters sida. Skär ner grönsakerna, de hårda som potatis och morot i ganska små tärningar och de mjuka som paprika, lök och zucchini i något större. Vitsen med olika storlekar är att de ska steka klart ungefär samtidigt.
2. Börja med potatis och morot i pannan, efter ett par minuter tillsätts övriga grönsaker och efter ytterligare någon minut laxen. Stek och vänd ett par minuter, krydda med timjan, salt och peppar och vänd avslutningsvis ner räkorna.
3. Pressa över saften från en citron och servera.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se