Nyheter

Pytten som överraskar

Lax, räkor och blandade grönsaker ställer begreppet pytt i panna helt på huvudet. Gott, och inte minst lättlagat.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2010
Pytt i panna behöver inte vara det man tror. Se här en lax- och räkpytt med spännande grönsaker.
Pytt i panna behöver inte vara det man tror. Se här en lax- och räkpytt med spännande grönsaker.Foto: Dan Strandqvist

Det spelar inte så stor roll vilka grönsaker man stoppar i pytten. Det får bli lite av vad som finns. Här blev det potatis, paprika, zucchini, morot och rödlök.

Fisk- och skaldjurspytt

För 4 personer

30 minuter

400 g lax

200 g skalade räkor

1 zucchini

1-2 morötter

1 stor rödlök

1 paprika

6 stora potatisar

smör och rapsolja

2 msk hackad färsk timjan

salt och peppar

1 citron

Gör så här:

1. Skär laxen i tärningar med ett par centimeters sida. Skär ner grönsakerna, de hårda som potatis och morot i ganska små tärningar och de mjuka som paprika, lök och zucchini i något större. Vitsen med olika storlekar är att de ska steka klart ungefär samtidigt.

2. Börja med potatis och morot i pannan, efter ett par minuter tillsätts övriga grönsaker och efter ytterligare någon minut laxen. Stek och vänd ett par minuter, krydda med timjan, salt och peppar och vänd avslutningsvis ner räkorna.

3. Pressa över saften från en citron och servera.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.