Nästa veckas mat
SERVICEHUSEN
BLOMBACKA OCH SJÖBOKLINT
Måndag: Köttbullar med gräddsås och potatis. Hemlagad havslasagne. Tisdag: Stekt citrontorsk med sås och potatis. Gräddstuvad lever med sås och potatis. Onsdag: Helstekt kotlettrad med sås och potatis. Fiskbullar med räksås och potatis. Torsdag: Broccolisoppa med rökt skinka. Ostkaka med sylt och grädde. Kött- och grönsakssoppa. Ostkaka med sylt och grädde. Fredag: Kycklingfilé med sås och kokt potatis. Fiskgratäng med tomat, serveras med kokt potatis. Lördag: Kall lax med sås och kokt potatis. Wallenbergare med gräddsås och potatismos. Söndag: Kalkonschnitzel med sås och kokt potatis. Kokt fisk med dillsås och potatis.
DALHEM
Måndag: Järpar, sås, potatis, grönsaker. Laxbullar i dillsås, potatis, grönsaker. Tisdag: Fisk Björkeby, sås, potatis, grönsaker. Chili con carne, ris, grönsaker. Onsdag: Stekt fläsk, bruna bönor/löksås, potatis, grönsaker. Pannbiff med lök, sås, potatis, grönsaker. Torsdag: Nikkaluoktasoppa. Pannkakor, sylt. Lunchkorv, potatismos, grönsaker. Fredag: Inkokt lax, kall sås, potatis, grönsaker. Kalkongratäng, potatis, grönsaker. Lördag: Påsklunch. Söndag: Skinkstek, senapssås, potatis, grönsaker. Järpar, sås, potatis, grönsaker.
DUVAN OCH TRAPPEN
Måndag: Kåldolmar med brun sås och potatis. Ost- och skinksås med pastaskruvar. Tisdag: Strömmingslåda med potatismos. Isterband med dillstuvad potatis. Onsdag: Köttbullar med brun sås och potatis. Kokt hokifisk med vitvinssås och potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Sprödbakad fisk med spenatsås och potatis. Pannkakor. Fredag: Kokt lax med vitvinssås och potatis. Grillad hackebiff med stuvade grönsaker och potatis. Fruktcocktail med grädde. Lördag: Påskbord: Jansson, köttbullar, prinskorv, omelett med svampstuvning, två sorters sill, ägghalva, skinka, rödbetssallad. Påsktårta: Mandelmassebotten med chokladöverdrag. Söndag: Lammstek med rödvinssås och potatis. Karibisk fisk med sötsur sås och potatis. Ägglikörmousse.
FAGERSRO
Måndag: Köttbullar med potatismos och grönsaker. Fisk Benedictine med potatismos och grönsaker. Tisdag: Lunchkorv med stuvade morötter och potatis. Kryddig falukorvsgryta med pasta och grönsaker. Onsdag: Fiskpanetter med dillsås, potatis och grönsaker. Köttgryta med potatis och grönsaker. Torsdag: Gulaschsoppa. Janssons frestelse. Pannkaka. Fredag: Påsktallrik. Lördag: Lax med hollandaisesås, potatis och grönsaker. Söndag: Kycklingfilé med örtsås, potatis och grönsaker.
HESTRA MIDGÅRD OCH SPINNAREN
Måndag: Pannbiff med lök, sås, potatis. Korv, potatismos. Tisdag: Fiskpudding, smörsås, potatis. Köttfärssås, spaghetti. Onsdag: Fläskkorv, rotmos, (sås). Stekt fisk, sås, ris. Torsdag: Ärtsoppa, pannkakor. Lasagne. Fredag: Kassler, örtsås, potatisgratäng. Lördag: Litet påskbord: prinskorv, köttbullar, Janssons frestelse, sill rödkål. Söndag: Kokt lax, dillstuvad potatis, fruktcocktail med grädde.
SANDERÖD
Måndag: Isterband, stuvad potatis, sommargrönsaker. Hackebiff. Tisdag: Fisk under äppeltäcke, morötter, potatismos. Skinka. Onsdag: Biff Stroganoff, ärter, ris, potatis. Sprödbakad fisk, gräddfilssås. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Falsk kalvdans, sylt och grädde. Potatisgratäng. Fredag: Regnbågslaxfilé, hollandaisesås, ärter och morötter, potatis. Kalkonschnitzel, svampsås. Lördag: Lammstek, gräddsås, herrgårdsgrönsaker, potatis. Skinka, ägg, stuvad spenat. Söndag: Kassler, kantarellsås, broccoli, potatis. Fiskgratäng Skagen.
SKOGSLID
Måndag: Winerkorv med potatismos samt grönsaker. Blomkålslåda. Tisdag: Fisk Benedictine med sås, potatis samt grönsaker. Pasta med skinksås. Onsdag: Påskbord (Jansson, köttbullar, prinskorv, ägg och sill). Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Pyttipanna med stekt ägg. Påskkaka. Fredag: Fläskfilé med rosépepparsås samt potatis och grönsaker. Lördag: Ciderkokt lax med hollandasiesås, potatis och grönsaker. Söndag: Lammstek med potatisgratäng, sås, grönsaker.
RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN
Måndag: Hovmästarpyttipanna, stekt ägg, rödbetor. Kassler, potatisgratäng, spanska grillgrönsaker. Tisdag: Fisk Benedictine, citronsås, ärter, potatis. Stekt fläsk, raggmunk/blodpudding, lingonsylt. Onsdag: Påskbuffé. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Frödinge ostkaka med sylt och grädde. Fläskköttgryta, wokgrönsaker, ris/potatis. Fredag: Inbakad lax, kall sås, haricots verts, potatis. Ägglikörmousse.
SKOLORNA
BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN
Måndag: Köttfärssås med spagetti. Tisdag: Stekt fisk med citronsås och kokt potatis. Onsdag: Ugnsstekt falukorv med potatismos. Torsdag: Kalkonschnitzel med skysås och ris. Grönsaker och lämpliga tillbehör serveras dagligen.
ENGELBREKTS- OCH BERGDALSSKOLAN
Veckans husman: köttkorv.
Måndag: Spaghetti med ost- och skinksås. Tisdag: Vitkålssoppa med köttfärs. Onsdag: Kokt fiskfilé med ägg- och persiljesås, kokt potatis. Torsdag: Hamburgare med bröd och mos.
GÖTA KOMMUNDEL
Måndag: Tacogryta, ris. Tisdag: Pyttipanna, rödbetor. Onsdag: Lunchkorv (Boråsare), potatismos. Torsdag: Påskkyckling, gräddsås, inlagd gurka, ris.
HESTRA MIDGÅRD
Måndag: Korv, potatismos. Tisdag: Köttfärssås, spaghetti. Onsdag: Stekt fisk, sås, ris. Torsdag: Kålsoppa. Fredag: Lasagne.
SJÖBOSKOLAN
Måndag: Pannbiff med pasta. Tisdag: Stekt fisk, spenat och potatis. Onsdag: Korvgryta med ris. Torsdag: Stekt fläskkarré, sås och potatis.
SÄRLASKOLAN
Måndag: Järpar, sås, potatis. Tisdag: Vad huset kan erbjuda. Onsdag: Pyttipanna. Torsdag: Tunna pannkakor.
TRANDAREDS- OCH EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA
Måndag: Stekt korv med potatismos. Tisdag: Kokt fisk med sås och potatis. Onsdag: Påsklunch. Torsdag: Kebabgryta med ris. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.
VISKASTRANDSGYMNASIET
Måndag: Pastasås Bolognese med spaghetti. Tisdag: Inkokt lax med kall chili, dillsås och potatis. Onsdag: Påsklunch. Torsdag: Potatisbullar och blodpudding med lingon. Salladsbuffé serveras varje dag.
BOLLEBYGDSSKOLAN
Måndag: Stekt falukorv och pasta. Tisdag: Fisk på äpple- och gräslöksbädd och potatismos. Onsdag: Mexikansk köttfärsgryta och ris. Torsdag: Påskbuffé.
BREDAREDSSKOLAN
Måndag: Sweet chiligryta med torsk, ris. Tisdag: Fläskkorv, potatismos. Onsdag: Köttfärsjansson. Torsdag: Potatis- och purjolöksoppa, fralla. Alternativ rätt serveras varje dag.
DALSJÖSKOLAN, KERSTINSGÅRDEN, TUMMARPSSKOLAN, TUMMARPSGÅRDEN, DALSJÖHALLEN
Måndag: Wokad falukorv, woksås, ris. Tisdag: Fiskgratäng Picasso, potatismos. Onsdag: Kycklinggryta, ris. Torsdag: Köttfärs- och potatisgratäng. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.
DALSTORPS REKTORSOMRÅDE
Måndag: Köttfärssås med spagetti. Tisdag: Kycklinggryta med ris. Onsdag: Lax med potatis, sås. Torsdag: Påskbord. Grönsaker, sallad och lämpliga tillbehör serveras dagligen.
FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN
Måndag: Kokt korv, sås, potatis. Tisdag: Chili con carne, kokt ris. Onsdag: Hamburgare med tillbehör. Torsdag: Spenatsoppa, ägghalva, smörgås.
LIMMAREDSSKOLAN
Måndag: Skinksås, pasta. Tisdag: Falukorv, potatis, senapsås. Onsdag: Fiskburgare, potatismos. Torsdag: Kycklinggratäng, ris. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.
MÅLSRYDSSKOLAN, APLAREDSSKOLAN, GÅNGHESTERSKOLAN
Måndag: Pyttipanna. Tisdag: Fisk Björkeby, potatismos. Onsdag: Korv Stroganoff, makaroner. Torsdag: Risgrynsgröt. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.
SANDAREDSSKOLAN, SJÖMARKENSKOLAN, SJÖHAGENSKOLAN, SANDHULTSSKOLAN
Måndag: Skivad falu, mos, pasta, ketchup, senap, morot, lingon, gurka. Tisdag: Köttbullar, potatis, sås, mos, lingon, gurka, morot. Onsdag: Köttfärssås, spagetti, pizzasallad, morot. Torsdag: Kycklinggryta, ris, potatis, morot.
SPARSÖRSSKOLORNA
Måndag: Ost- och skinksås med pasta. Pyttipanna. Tisdag: Fisk med franska örter, ris. Rotfruktsmoussaka. Onsdag: Köttgryta med ris. Fiskrätt. Torsdag: Potatis- och purjolöksoppa. Ärtsoppa. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.
SVENLJUNGA SKOLOR
Måndag: Korv Stroganoff, ris. Tisdag: Fiskpinnar, mos. Onsdag: Kalops, potatis. Torsdag: Kycklingsallad, ris. Mjölk, smör, bröd och salladsbord med säsongens grönsaker serveras dagligen.
TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN
Måndag: Vad köket har att erbjuda. Tisdag: Pyttipanna. Onsdag: Fisk, sås och potatis. Torsdag: Hamburgare, bröd och pommes frites. Till varje måltid serveras passande tillbehör, grönsaker och sallader.
VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR
Måndag: Köttbullar med potatismos. Tisdag: Tacofalugryta med pasta. Onsdag: Fiskpanetter med dillsås och potatis. Torsdag: Gulaschsoppa med mjukt bröd och ost. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.
VÅRGÅRDA
Måndag: Pyttipanna, rödbetor, salladsbord. Tisdag: Fiskburgare, bröd, potatismos, gurkmajonnäs, salladsbord. Onsdag: Kycklingfilé, ris, sås, gelé, salladsbord. Torsdag: Skinka, ägg, sill, potatis, kall sås, frukt, salladsbord.
ÄSPEREDSSKOLAN, DANNIKESKOLAN, RÅNGEDALASKOLAN
Måndag: Pyttipanna. Tisdag: Kaviarfisk, pasta. Onsdag: Potatisgratäng, köttbullar, korv. Torsdag: Köttgryta, ris. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.