Nyheter

Nästa veckas mat

Det här bjuder servicehusen och skolorna på vecka 12.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2008
Foto: Scanpix

SERVICEHUSEN

BLOMBACKA OCH SJÖBOKLINT

Måndag: Köttbullar med gräddsås och potatis. Hemlagad havslasagne. Tisdag: Stekt citrontorsk med sås och potatis. Gräddstuvad lever med sås och potatis. Onsdag: Helstekt kotlettrad med sås och potatis. Fiskbullar med räksås och potatis. Torsdag: Broccolisoppa med rökt skinka. Ostkaka med sylt och grädde. Kött- och grönsakssoppa. Ostkaka med sylt och grädde. Fredag: Kycklingfilé med sås och kokt potatis. Fiskgratäng med tomat, serveras med kokt potatis. Lördag: Kall lax med sås och kokt potatis. Wallenbergare med gräddsås och potatismos. Söndag: Kalkonschnitzel med sås och kokt potatis. Kokt fisk med dillsås och potatis.

DALHEM

Måndag: Järpar, sås, potatis, grönsaker. Laxbullar i dillsås, potatis, grönsaker. Tisdag: Fisk Björkeby, sås, potatis, grönsaker. Chili con carne, ris, grönsaker. Onsdag: Stekt fläsk, bruna bönor/löksås, potatis, grönsaker. Pannbiff med lök, sås, potatis, grönsaker. Torsdag: Nikkaluoktasoppa. Pannkakor, sylt. Lunchkorv, potatismos, grönsaker. Fredag: Inkokt lax, kall sås, potatis, grönsaker. Kalkongratäng, potatis, grönsaker. Lördag: Påsklunch. Söndag: Skinkstek, senapssås, potatis, grönsaker. Järpar, sås, potatis, grönsaker.

DUVAN OCH TRAPPEN

Måndag: Kåldolmar med brun sås och potatis. Ost- och skinksås med pastaskruvar. Tisdag: Strömmingslåda med potatismos. Isterband med dillstuvad potatis. Onsdag: Köttbullar med brun sås och potatis. Kokt hokifisk med vitvinssås och potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Sprödbakad fisk med spenatsås och potatis. Pannkakor. Fredag: Kokt lax med vitvinssås och potatis. Grillad hackebiff med stuvade grönsaker och potatis. Fruktcocktail med grädde. Lördag: Påskbord: Jansson, köttbullar, prinskorv, omelett med svampstuvning, två sorters sill, ägghalva, skinka, rödbetssallad. Påsktårta: Mandelmassebotten med chokladöverdrag. Söndag: Lammstek med rödvinssås och potatis. Karibisk fisk med sötsur sås och potatis. Ägglikörmousse.

FAGERSRO

Måndag: Köttbullar med potatismos och grönsaker. Fisk Benedictine med potatismos och grönsaker. Tisdag: Lunchkorv med stuvade morötter och potatis. Kryddig falukorvsgryta med pasta och grönsaker. Onsdag: Fiskpanetter med dillsås, potatis och grönsaker. Köttgryta med potatis och grönsaker. Torsdag: Gulaschsoppa. Janssons frestelse. Pannkaka. Fredag: Påsktallrik. Lördag: Lax med hollandaisesås, potatis och grönsaker. Söndag: Kycklingfilé med örtsås, potatis och grönsaker.

HESTRA MIDGÅRD OCH SPINNAREN

Måndag: Pannbiff med lök, sås, potatis. Korv, potatismos. Tisdag: Fiskpudding, smörsås, potatis. Köttfärssås, spaghetti. Onsdag: Fläskkorv, rotmos, (sås). Stekt fisk, sås, ris. Torsdag: Ärtsoppa, pannkakor. Lasagne. Fredag: Kassler, örtsås, potatisgratäng. Lördag: Litet påskbord: prinskorv, köttbullar, Janssons frestelse, sill rödkål. Söndag: Kokt lax, dillstuvad potatis, fruktcocktail med grädde.

SANDERÖD

Måndag: Isterband, stuvad potatis, sommargrönsaker. Hackebiff. Tisdag: Fisk under äppeltäcke, morötter, potatismos. Skinka. Onsdag: Biff Stroganoff, ärter, ris, potatis. Sprödbakad fisk, gräddfilssås. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Falsk kalvdans, sylt och grädde. Potatisgratäng. Fredag: Regnbågslaxfilé, hollandaisesås, ärter och morötter, potatis. Kalkonschnitzel, svampsås. Lördag: Lammstek, gräddsås, herrgårdsgrönsaker, potatis. Skinka, ägg, stuvad spenat. Söndag: Kassler, kantarellsås, broccoli, potatis. Fiskgratäng Skagen.

SKOGSLID

Måndag: Winerkorv med potatismos samt grönsaker. Blomkålslåda. Tisdag: Fisk Benedictine med sås, potatis samt grönsaker. Pasta med skinksås. Onsdag: Påskbord (Jansson, köttbullar, prinskorv, ägg och sill). Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Pyttipanna med stekt ägg. Påskkaka. Fredag: Fläskfilé med rosépepparsås samt potatis och grönsaker. Lördag: Ciderkokt lax med hollandasiesås, potatis och grönsaker. Söndag: Lammstek med potatisgratäng, sås, grönsaker.

RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN

Måndag: Hovmästarpyttipanna, stekt ägg, rödbetor. Kassler, potatisgratäng, spanska grillgrönsaker. Tisdag: Fisk Benedictine, citronsås, ärter, potatis. Stekt fläsk, raggmunk/blodpudding, lingonsylt. Onsdag: Påskbuffé. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Frödinge ostkaka med sylt och grädde. Fläskköttgryta, wokgrönsaker, ris/potatis. Fredag: Inbakad lax, kall sås, haricots verts, potatis. Ägglikörmousse.

SKOLORNA

BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN

Måndag: Köttfärssås med spagetti. Tisdag: Stekt fisk med citronsås och kokt potatis. Onsdag: Ugnsstekt falukorv med potatismos. Torsdag: Kalkonschnitzel med skysås och ris. Grönsaker och lämpliga tillbehör serveras dagligen.

ENGELBREKTS- OCH BERGDALSSKOLAN

Veckans husman: köttkorv.

Måndag: Spaghetti med ost- och skinksås. Tisdag: Vitkålssoppa med köttfärs. Onsdag: Kokt fiskfilé med ägg- och persiljesås, kokt potatis. Torsdag: Hamburgare med bröd och mos.

GÖTA KOMMUNDEL

Måndag: Tacogryta, ris. Tisdag: Pyttipanna, rödbetor. Onsdag: Lunchkorv (Boråsare), potatismos. Torsdag: Påskkyckling, gräddsås, inlagd gurka, ris.

HESTRA MIDGÅRD

Måndag: Korv, potatismos. Tisdag: Köttfärssås, spaghetti. Onsdag: Stekt fisk, sås, ris. Torsdag: Kålsoppa. Fredag: Lasagne.

SJÖBOSKOLAN

Måndag: Pannbiff med pasta. Tisdag: Stekt fisk, spenat och potatis. Onsdag: Korvgryta med ris. Torsdag: Stekt fläskkarré, sås och potatis.

SÄRLASKOLAN

Måndag: Järpar, sås, potatis. Tisdag: Vad huset kan erbjuda. Onsdag: Pyttipanna. Torsdag: Tunna pannkakor.

TRANDAREDS- OCH EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA

Måndag: Stekt korv med potatismos. Tisdag: Kokt fisk med sås och potatis. Onsdag: Påsklunch. Torsdag: Kebabgryta med ris. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.

VISKASTRANDSGYMNASIET

Måndag: Pastasås Bolognese med spaghetti. Tisdag: Inkokt lax med kall chili, dillsås och potatis. Onsdag: Påsklunch. Torsdag: Potatisbullar och blodpudding med lingon. Salladsbuffé serveras varje dag.

BOLLEBYGDSSKOLAN

Måndag: Stekt falukorv och pasta. Tisdag: Fisk på äpple- och gräslöksbädd och potatismos. Onsdag: Mexikansk köttfärsgryta och ris. Torsdag: Påskbuffé.

BREDAREDSSKOLAN

Måndag: Sweet chiligryta med torsk, ris. Tisdag: Fläskkorv, potatismos. Onsdag: Köttfärsjansson. Torsdag: Potatis- och purjolöksoppa, fralla. Alternativ rätt serveras varje dag.

DALSJÖSKOLAN, KERSTINSGÅRDEN, TUMMARPSSKOLAN, TUMMARPSGÅRDEN, DALSJÖHALLEN

Måndag: Wokad falukorv, woksås, ris. Tisdag: Fiskgratäng Picasso, potatismos. Onsdag: Kycklinggryta, ris. Torsdag: Köttfärs- och potatisgratäng. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.

DALSTORPS REKTORSOMRÅDE

Måndag: Köttfärssås med spagetti. Tisdag: Kycklinggryta med ris. Onsdag: Lax med potatis, sås. Torsdag: Påskbord. Grönsaker, sallad och lämpliga tillbehör serveras dagligen.

FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN

Måndag: Kokt korv, sås, potatis. Tisdag: Chili con carne, kokt ris. Onsdag: Hamburgare med tillbehör. Torsdag: Spenatsoppa, ägghalva, smörgås.

LIMMAREDSSKOLAN

Måndag: Skinksås, pasta. Tisdag: Falukorv, potatis, senapsås. Onsdag: Fiskburgare, potatismos. Torsdag: Kycklinggratäng, ris. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.

MÅLSRYDSSKOLAN, APLAREDSSKOLAN, GÅNGHESTERSKOLAN

Måndag: Pyttipanna. Tisdag: Fisk Björkeby, potatismos. Onsdag: Korv Stroganoff, makaroner. Torsdag: Risgrynsgröt. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.

SANDAREDSSKOLAN, SJÖMARKENSKOLAN, SJÖHAGENSKOLAN, SANDHULTSSKOLAN

Måndag: Skivad falu, mos, pasta, ketchup, senap, morot, lingon, gurka. Tisdag: Köttbullar, potatis, sås, mos, lingon, gurka, morot. Onsdag: Köttfärssås, spagetti, pizzasallad, morot. Torsdag: Kycklinggryta, ris, potatis, morot.

SPARSÖRSSKOLORNA

Måndag: Ost- och skinksås med pasta. Pyttipanna. Tisdag: Fisk med franska örter, ris. Rotfruktsmoussaka. Onsdag: Köttgryta med ris. Fiskrätt. Torsdag: Potatis- och purjolöksoppa. Ärtsoppa. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.

SVENLJUNGA SKOLOR

Måndag: Korv Stroganoff, ris. Tisdag: Fiskpinnar, mos. Onsdag: Kalops, potatis. Torsdag: Kycklingsallad, ris. Mjölk, smör, bröd och salladsbord med säsongens grönsaker serveras dagligen.

TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN

Måndag: Vad köket har att erbjuda. Tisdag: Pyttipanna. Onsdag: Fisk, sås och potatis. Torsdag: Hamburgare, bröd och pommes frites. Till varje måltid serveras passande tillbehör, grönsaker och sallader.

VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR

Måndag: Köttbullar med potatismos. Tisdag: Tacofalugryta med pasta. Onsdag: Fiskpanetter med dillsås och potatis. Torsdag: Gulaschsoppa med mjukt bröd och ost. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.

VÅRGÅRDA

Måndag: Pyttipanna, rödbetor, salladsbord. Tisdag: Fiskburgare, bröd, potatismos, gurkmajonnäs, salladsbord. Onsdag: Kycklingfilé, ris, sås, gelé, salladsbord. Torsdag: Skinka, ägg, sill, potatis, kall sås, frukt, salladsbord.

ÄSPEREDSSKOLAN, DANNIKESKOLAN, RÅNGEDALASKOLAN

Måndag: Pyttipanna. Tisdag: Kaviarfisk, pasta. Onsdag: Potatisgratäng, köttbullar, korv. Torsdag: Köttgryta, ris. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.