Nästa veckas mat
SERVICEHUSEN
DALHEM
Måndag: Köttbullar, stuvade grönsaker, potatis. Crepes med fyllning, grönsaker. Tisdag: Kokt fisk, sås, potatis, grönsaker. Falukorv, potatismos, grönsaker. Onsdag: Pyttipanna, ägg, grönsaker. Levergryta, potatis, grönsaker. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pannkakor, sylt. Pastasås, pasta, grönsaker. Fredag: Kalops, potatis, grönsaker. Tacogratäng, grönsaker. Lördag: Skeppartorsk, kall sås, potatis, grönsaker. Färsrätt, sås, potatis, grönsaker. Söndag: Kassler, svampsås, potatis, grönsaker. Hackad fläskkotlett, sås, potatis, grönsaker.
DUVAN och TRAPPEN
Måndag: Pyttipanna med stekt ägg. Fläskköttgryta med ris. Tisdag: Stekt makrill med spenatsås och potatis. Hovmästarbiff med rödvinssås och potatis. Onsdag: Kålpudding med brun sås och potatis. Kokt hokifisk med räksås och potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Janssons frestelse med köttbullar. Pannkakor. Fredag: Rimmad bog med pepparrotssås och potatis. Kebabgryta med ris (tunna nötbitar, paprika, tomat, lök). Lördag: Fiskgratäng med räkor och dill, sås och potatis. Leverbiffar med sås och potatis. Bär och grädde. Söndag: Tunnskivad fläskkarré med plommonsås och potatis. Fisk Bordelaise med sås och potatis. Kaffekaka.
FAGERSRO
Måndag: Ugnsstekt falukorv med makaroner och grönsaker. Laxpudding med skirat smör och grönsaker. Tisdag: Skärgårdsfisk med kall örtsås, potatis och grönsaker. Viltskavsgryta med potatis och grönsaker. Onsdag: Hovmästarbiff med gräddsås, potatis och grönsaker. Shanghaigryta (köttfärs- och vitkålsgryta) med ris. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pyttipanna. Pannkaka. Fredag: Isterband med potatismos och grönsaker. Nötfärsbiff med potatismos och grönsaker. Lördag: Krämig fiskgratäng med potatis och grönsaker. Söndag: Skånsk kalops med potatis och grönsaker.
HERRLJUNGA, NYHAGA
Måndag: Stekt sillflundra, sås, potatis, råkost. Äpple-päronsoppa. Tisdag: Köttfärssås, spagetti, råkost. Saftsoppa, skorpa. Onsdag: Biff Stroganoff, ris, råkost. Rabarberkräm. Torsdag: Krämig fisksoppa, ostsmörgås. Hjärteplättar, sylt. Fredag: Potatisgratäng med skinka och ost, råkost. Diplomatkräm. Lördag: Plommonjärpe, sås, potatis, råkost. Jordgubbsoppa. Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis, råkost. Fromage.
SANDERÖD
Måndag: Ugnsstekt falukorv, blandade grönsaker, potatismos. Lammfärsmedaljong. Tisdag: Stekt strömming, stuvad spenat, potatis. Persiljejärpar, gräddsås. Onsdag: Rimmad bog, vintergrönsaker, rotmos. Sprödbakad fisk, potatismos. Torsdag: Kött- och grönsakssoppa. Kesokaka med sylt. Grekisk pastasås. Fredag: Grekisk färsbiff, morötter, basilikasås, potatis. Fiskbullar, räksås. Lördag: Kokt kummel, ägg- och persiljesås, ärter, potatis. Fläskköttgryta. Söndag: Kycklingfrikassé, bukettgrönsaker, potatis. Fisk Bordelaise.
SKOGSLID
Måndag: Frukostkorv med potatismos samt grönsaker. Köttfärsgratäng. Tisdag: Makrill med spenatsås och potatis samt grönsaker. Baconlåda. Onsdag: Kålpudding med brun sås, potatis samt grönsaker. Paj med skinka, ost och broccoli. Torsdag: Köttsoppa. Pyttipanna med stekt ägg. Ris à la Malta med saftsås. Fredag: Korv Stroganoff med potatis/ris och grönsaker. Kaviar- och potatisfrestelse. Lördag: Fisk med mandel, sås, potatis samt grönsaker. Köttfärsrätt. Söndag: Plommonspäckad fläskkarré med sås, potatis samt grönsaker.
RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN
Måndag: Fisk med mandel, vit sås, ärter, potatis. Köttbullar, brun sås, potatismos, amerikanska grönsaker. Tisdag: Kycklinglevergryta ärter, majs och paprika, potatis/ris. Stekt rödspätta, remouladsås, ärter, potatis. Onsdag: Hemlagad pannbiff, stekt lök, brun sås, morötter, potatis. Pastagratäng med kassler, wokgrönsaker. Torsdag: Potatis- och purjolöksoppa. Äppelpaj med vaniljsås. Stekt makrill, stuvad spenat, potatis. Fredag: Fläskkotlett, gräddsås, sommargrönsaker, potatis. Stekt falukorv, stuvade morötter, potatis.
SKOLORNA
BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN
Fjärdingsskolans önskevecka
Måndag: Tacos. Tisdag: Stekt fisk med kall sås och kokt potatis. Onsdag: Kycklinggryta med ris. Torsdag: Pizza. Fredag: Hamburgare med bröd och potatismos. Grönsaker serveras varje dag.
ENGELBREKTS- och BERGDALSSKOLAN
Veckans husman: strömming.
Måndag: Friterad kyckling med currysås, ris. Tisdag: Klar grönsakssoppa, våfflor. Onsdag: Stekt fiskfilé med kall sås, kokt potatis. Torsdag: Ugnsstekt kassler med champinjonsås, potatismos. Fredag: Spaghetti och köttfärssås.
ERIKSLUNDSSKOLAN
Måndag: Pannbiff med sås och potatis. Tisdag: Pasta med tonfisksås. Onsdag: Korv Stroganoff med ris. Torsdag: Köttgryta med potatis. Fredag: Risgrynsgröt med saftsås.
SJÖBOSKOLAN
Måndag: Potatisbullar med blodpudding. Tisdag: Stekt fisk med potatismos. Onsdag: Köttgryta med ris. Torsdag: Köttkorv, potatis och sås. Fredag: Färssoppa, mjuk smörgås.
TRANDAREDS- och EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA
Måndag: Kinamat med jasminris. Tisdag: Lasagne med sallad. Onsdag: Hamburgare med potatismos. Torsdag: Taco med tillbehör. Fredag: Drumstick med ris och currysås. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.
VISKASTRANDSGYMNASIET
Måndag: Korv Stroganoff och ris. Tisdag: Kokt sej med persiljesås och potatis. Onsdag: Pastasås Carbonara med bandspaghetti. Torsdag: Köttbullar,lingon och potatismos. Fredag: Gulaschsoppa med vitlökscrème. Salladsbuffé serveras varje dag utom soppdagar.
BOLLEBYGDSSKOLAN
Terminens favoriter.
BORGSTENASKOLAN
Måndag: Pasta med köttfärssås. Vegetarisk risotto. Tisdag: Fiskbullar i dillsås. Fiskgratäng med purjolök. Onsdag: Kycklinggryta serveras med ris. Potatispanna med tacosås. Torsdag: Kassler med stekt potatis. Pasta med skinksås. Fredag: Ärtsoppa med fläsk. Potatissoppa med riven ost
BREDAREDSSKOLAN
Måndag: Ugnsstekt fisk, potatis, sås. Tisdag: Chiligryta, potatis. Onsdag: Korv- och potatisgratäng. Torsdag: Köttfärssås med rödbetor, makaroner. Fredag: Kycklingsoppa, fralla. Alternativrätt serveras varje dag.
DALSJÖSKOLAN, KERSTINSGÅRDEN, TUMMARPSSKOLAN, TUMMARPSGÅRDEN, DALSJÖHALLEN
Måndag: Färsbiff, sås, potatis. Tisdag: Kokt fisk, citronsås, potatis. Onsdag: Köttgryta, ris. Torsdag: Kycklingklubba, bearnaisesås, klyftpotatis. Fredag: Gulaschsoppa, mjukt bröd. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.
FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN
Måndag: Köttbullar, makaroner. Tisdag: Ugnspannkaka, sylt, keso. Onsdag: Fiskgratäng, kokt potatis. Torsdag: Buschrangers soup, smörgås. Fredag: Korv Stroganoff, kokt ris.
LIMMAREDSSKOLAN
Måndag: Korvbuffé med potatismos. Tisdag: Ugnspannkaka. Onsdag: Kokt fisk, potatis, dillsås. Torsdag: Köttfärsgryta, ris. Fredag: Grönsakssoppa. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.
MÅLSRYDSSKOLAN, APLAREDSSKOLAN, GÅNGHESTERSKOLAN
Måndag: Burgare, potatismos. Tisdag: Fiskbullar med sås, potatis. Onsdag: Köttfärssås, spagetti. Torsdag: Vegetarisk gryta, ris. Fredag: Korvsoppa, mjukt bröd. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.
SANDAREDSSKOLAN, SJÖMARKENSKOLAN, SJÖHAGENSKOLAN, SANDHULTSSKOLAN
Måndag: Texmexbiff, potatis, mos, sås, lingon, gurka, morot. Tisdag: Grillkorv, mos, pasta, ketchup, senap, morot, pizzasallad. Onsdag: Kokt fisk, potatismos, morot, ärter, broccoli. Torsdag: Draculagap, pasta, ris, pizzasallad, morot, blomkål. Fredag: Blodpudding, potatisbullar, lingon, vitkål/soppa.
SPARSÖRSKOLORNA
Måndag: Halv special (korv och bröd, potatismos. Köttbullar med potatismos. Tisdag: Fiskbullar i hummersås med potatis. Kycklinggryta med ris. Onsdag: Skånsk kalops med potatis. Thailändsk fiskgratäng med ris. Torsdag: Minestronesoppa. Spenatsoppa med ägghalvor. Fredag: Stekt kycklingfilé med ris och sås. Pastagratäng Vegetariana. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.
SVENLJUNGA SKOLOR
Måndag: Korvmix. Tisdag: Fiskpudding, potatis, sås. Onsdag: Köttfärslimpa, sås, potatis. Torsdag: Kassler, ris, sås. Fredag: Vegetarisk lasagne. Mjölk, smör, bröd och salladsbord med säsongens grönsaker serveras dagligen.
TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN
Måndag: Kycklinggryta och ris. Tisdag: Lasagne. Onsdag: Sprödbakad fisk, sås och potatis. Torsdag: Halv special. Fredag: Köttfärssoppa. Till varje måltid serveras passande tillbehör, grönsaker och sallader.
VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR
Måndag: Ugnsstekt falukorv med makaroner. Tisdag: Skärgårdsfisk med kall örtsås och potatis. Onsdag: Shanghaigryta (köttfärs och vitkål) med ris. Torsdag: Pyttipanna med rödbetor. Fredag: Hamburgare med tillbehör. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäcke-bröd.
VÅRGÅRDA
Måndag: Lantsoppa, smörgås med ost. Tisdag: Köttfärssås, pasta, salladsbord. Onsdag: Kokt fisk, sås, potatis, citron och salladsbord. Torsdag: Köttbullar, sås, potatis, lingonsylt, salladsbord. Fredag: Lunchkorv, makaroner, sås, salladsbord.
ÄSPEREDSSKOLAN, DANNIKESKOLAN, RÅNGEDALASKOLAN
Måndag: Kycklinggryta, pasta. Tisdag: Fiskgratäng Elisabeth, ris. Onsdag: Köttfärskaka, sås, potatis. Torsdag: Ugnsbakad falukorv, potatismos. Fredag: Ärtsoppa, mjukt bröd. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.