Annons
Nyheter

Feta- och jalapeño-omelett

Kanonlunch för två. Jalapeño finns på burk i tacohyllan om du inte hittar färsk. Hoppa skinkan om du vill göra den vegetarisk.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2009

2 portioner, 15 minuter

1 stor gul lök

Annons

100 g rökt skinka (hoppa över för vegorätt)

1 färsk jalapeño (eller 1 msk inlagd, finns i tacohyllan)

cirka 75 g feta

3 salladslökar

5–6 ägg

nymalen svartpeppar

olivolja och/eller smör

Sätt ugnen på grill, 250 grader. Skala och skiva löken tunt. Skär skinkan i remsor och skiva jalapeñon i ringar, ta bort kärnorna om du inte vill ha det för starkt. Skär fetan i tärningar. Strimla salladslöken.

Vispa äggen i en bunke med svartpeppar.

Hetta upp matfett i en teflonpanna. Fräs löken svettig och genomskinlig. Tillsätt jalapeño, och skinka. Häll över äggblandningen, strö över feta och salladslök och peta i botten då och då. Grädda tills omeletten nästan stelnat.

Annons

Sätt in stekpannan i ugnen under grill-elementet 1–2 minuter tills omeletten precis får färg.

Servera genast direkt ur pannan.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons