Festligt fyllda påskägg
Vanliga kokta ägg är basen från vilken man sedan kan bygga på med omeletter eller som här med äggröra som serveras i rengjorda äggskal.
Koktiden för vanliga ägg är en viktig detalj. För att dina gäster inte ska få "fel" ägg kan du löskoka de vita äggen medan de bruna kokas något längre. Märk skålarna och alla får ägg som passar.
Fyllda ägg till påskbuffén
För 4 personer
20 minuter
8 ägg
1 dl grädde
salt och vitpeppar
Till garnering:
inlagd sill i mindre bitar
dill
skalade räkor
timjan
Gör så här:
1. Hugg av toppen på äggen med en vass kniv. Töm ur och skölj skalen. Innehållet vispas med grädde, salt och peppar och hälls i en vid kastrull eller panna.
2. Sätt kastrullen på en kall spis. Sätt på värmen, men bara till "halvfart" och rör sakta med en träsked med rak kant som kan skrapa botten på kastrullen så att äggsmeten inte bränner fast. Långsam uppvärmning är viktig för att äggröran inte ska klumpa sig. När äggröran börjar övergå till krämig konsistens är den klar och kastrullen lyfts av spisen.
3. Fyll de tomma äggskalen med äggröra. Avsluta med sill eller räkor och garnera med dill eller färsk timjan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se