Vattenläcka åtgärdad i Kinna

Vattenläckan i Assbergs industriområde har nu lagats, men orsaken kommer bli svår att fastställa.
Mark • Publicerad 20 oktober 2014

Den vattenläcka som inträffade på lördagseftermiddagen har nu åtgärdats. Det var i en ledning i Assbergs industriområde i Skene som olyckan inträffade.

– Vi vet inte orsaken och vi kommer ha svårt att ta reda på det, säger Magnus Palm, sektorchef för gata och park på teknik- och serviceförvaltningen.

Till en början misstänkte man att en tung maskin kört över och krossat ledningen, eftersom man hittade spår efter en sådan på platsen. Men ingen maskin hittades och det finns inget som bekräftar den teorin.

– Ibland spricker vattenledningar, helt enkelt, säger Magnus Palm.

Läckan drabbade både industrier och hushåll. Hur exakt många hushåll som drabbades vet man ännu inte. Hushållen som blev vattenlös fanns främst i Kinna och några hushåll upplevde enbart minskat vattentryck.

– Det var ett fåtal timmar men ganska många hushåll som drabbades, säger Magnus Palm.

De industrier som drabbades, bland annat Stora Enso, fick vänta desto längre på vatten eftersom man inte kunde släppa på vattnet igen förrän läckan var helt lagad.

Vid 23-tiden på söndagen hade samtliga fastigheter fått tillbaka sitt vatten.

Hur allvarligt ser ni på olyckan? – Det var ju en stor läcka som drabbade många hushåll, även om det var under en kort period. För industrierna var det också problem. Men det var ju en större läcka och det är sällsynt, vi har normalt mindre läckor.

Sara Uddemar
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.