Vasaloppet på två hjul

Med storbildstv och blåbärssoppa blev det åka av. För tredje året i rad höll Friskis och Svettis i Skene vasaloppsspinning. Populärt och fullbokat i vanlig ordning.
Mark • Publicerad 8 mars 2010
Från starten klockan åtta till förste man går i mål. Det blir fyra timmar ungefär. Ungefär som ett marathonlopp för en duktig motionär eller snarare ett Vasalopp för en elitkörare.
Från starten klockan åtta till förste man går i mål. Det blir fyra timmar ungefär. Ungefär som ett marathonlopp för en duktig motionär eller snarare ett Vasalopp för en elitkörare.Foto: Vibeke Specht

– Vi är 24 deltagare och fyra ledare som byts av, säger Ulf Mårtensson under första pausen 45 minuter in på loppet.

För ett lopp är det.

– Vi följer Vasaloppet på storbildsskärm inne i lokalen och varje gång de kör spurthållplatserna gör vi lika dant och lottar ut spurtpriser. Det är därför vi har nummerlappar på oss, förklarar

Ulf Mårtensson som förutom att vara en av instruktörerna också är ansvarig för hela idén.

– Det var en tokig idé i mitt huvud och första året sa vi att vi kör om det blir 10 anmälningar. Men det blev fullbokat nästan direkt.

– Populariteten beror nog på att det är både socialt och en rejäl utmaning.

Vibeke Specht
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.