Två markbor åtalas för bokföringsbrott

Två personer hemmahörande i Mark står åtalade för grovt bedrägeri.
Mark • Publicerad 21 september 2012

Under hösten förra året ska de två markborna, en 39-årig man och en 41-årig kvinna, ha lurat en äldre man på pengar. Markborna ska enligt åklagarna ha lämnade felaktiga besked om vad pengarna ska användas till och övertygade mannen om att pengarna skulle betalas tillbaka. Sammanlagt ska mannen blivit av med över 90 000 kronor. Vid två olika tillfällen ska de två markborna ha brytit sig in i mannens bostad och försökt föra över hundratusentals kronor till deras egna konto. Nu åtalas de vid Borås Tingsrätt för grovt bokföringsbrott. Båda förnekar till brott.

39-åringen åtalas även för två fall av grov stöld i hemmet mot två äldre personer i Marks kommun. Han ska även ha stulit en mobiltelefon från ett äldreboende och tagit 5 800 kronor i kontanter från en livsmedelsaffär.

Isak Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.