Annons

Stöldvåg av datorer i Mark fortsätter

Datorstölderna fortsätter. Tjuvar länsade ett grupprum på Ängskolan på datorer natten till måndagen.
Mark • Publicerad 18 februari 2008
Glasmästare Tomas Claesson har fått rycka ut flera gånger under senaste veckan efter datortjuvarnas härjningar.
Glasmästare Tomas Claesson har fått rycka ut flera gånger under senaste veckan efter datortjuvarnas härjningar.Foto: Hannele Parviainen

– De lär inte få några större pengar för dem, men för oss blir det stora bevär, säger datoransvarige Nicke Johansson.

Tjuvarna hade tagit sig upp på ett lägre tak i anslutning till grupprummets fönster på andra våningen. Sedan har de tagit sig in i rummet via ett fönster.

Annons

– Alla sex datorerna var fem-sex år gamla och märkta med kommunens stöldskydd så marknadsvärdet är ganska lågt, konstaterar Nicke Johansson.

Eftersom självrisken är hög lär skolan inte få någon ersättning alls.

Tjuvarna brydde sig inte om att plocka med sig skärmarna, men de är också obrukbara.

– De har ju skurit av kablarna och det kostar lika mycket att byta ut kablarna som att skaffa nya skärmar, säger Nicke Johansson.

Ängskolan har 50-60 elevdatorer men samtliga är av äldre modell. Ett fåtal nyare bärbara datorer låses alltid in i valv och därför finns det inte mycket att hämta för eventuella inbrottstjuvar.

Stölden på Ängskolan är bara en i raden av datorstölder på skolor under senaste veckan. Vid ytterligare en handfull tillfällen har tjuven krossat en ruta på markplanet genom att kasta in en stor sten, och har sedan ryckt åt sig en dator från ett skrivbord intill fönstret.

Natten till i går utsattes även medicinmottagningen på Skene sjukhus för en liknande stöld.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons