Annons

Sportbilfirma tar strid mot ARN

Kunden fick rätt i biltvisten av Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Men det är långt ifrån säkert att bilfirman följer ARN:s beslut.
Mark • Publicerad 27 november 2009

– Jag tycker helt krasst att ARN gjort fel bedömning. Därför är jag inte säker på att vi följer det utan jag skulle vilja göra en rättslig prövning, säger Torbjörn von Braun, ägare till Von Braun Sports Cars AB.

Tvisten gäller en 12 år gammal prestandabil som en boråsare köpte år 2006. Bilen, en Dodge Viper RT10 av 1994 års modell, kostade 375?000 kronor.

Annons

Efter köpet har boråsaren klagat på flera saker. Taket läckte in vatten, backväxeln hoppade ur titt som tätt och hastighetsmätaren visade för låg hastighet.

Skeneföretaget anser att de redan gett kunden generös kompensation, bland annat 5?000 kronor kontant.

Allmänna Reklamationsnämnden har nu enhälligt beslutat att Von Braun Sports Cars AB ska låta kalibrera hastighetsmätaren på bilen, samt att betala 19 592 till kunden.

Torbjörn von Braun tycker dock att kunden varit medveten om bilens skick och trots ersättning inte nöjt sig.

– Jag kan erbjuda en uppgörelse, men då vill jag också försäkra mig om att kunden inte kommer tillbaka med nya krav.

Har ni gjort mer än brukligt för kunden menar du?

– Ja, jag tycker nog det. Man får vara medveten om att det är en 15 år gammal bil som haft flera ägare.

– Vi har misslyckats i att sätta rätt förväntning hos kunden. Samtidigt är det omöjligt att i alla led försäkra sig om att kunden förstår vad det är för typ av produkt han köpt.

Magnus Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons