Annons

Skene dansar hela världen runt

Från Afrika till Europa till Asien på några minuter.
Mark • Publicerad 3 maj 2008
Dansarna i gruppen Chariots of fire speglar vattnet och representerar Grekland i årets världstema.
Dansarna i gruppen Chariots of fire speglar vattnet och representerar Grekland i årets världstema.Foto: Cecilia Lee Johansson

Hela världen runt är årets tema när Skene dance center drar upp ridån för sin stora avslutningsshow i kväll.

– Vi dansar hiphop med afrikansk stil, berättar Emma Hansson, 13 år.

Annons

– Det är mycket takt i det och det är kul att röra sig till musiken, tycker danskompisen Kajsa Lagberg.

De har inte hunnit gå upp på scen än och håller på att öva in i det sista, men de tycker att det varit kul att titta på alla andra under gårdagens genrep.

Askungen borta

Stundtals var det lite smått kaos inne på Skene dance center i går, det saknades dansare på scen och askungen var borta. Men med omkring 500 dansare, från tre till 50 år, är det inte förvånande att det uppstår lite förvirring.

– I år är det massa elever med från Hyssna, Sätila och Fritsla också, berättar Liza Markert, konstnärlig ledare på Skene Dance center.

Det är danscentrets kortkurser på sex veckorsom dragit många deltagare i småorterna.

– Kurserna har funnits i två år, men det har ökat mycket under senare tid, nu är det totalt 130 stycken, säger Liza Markert.

Mirre Öhlin är danslärare i Fritsla.

– Min yngsta deltagare är fyra år och den gruppen är störst. Det blir bara fler och fler och dom är jätteduktiga, säger hon.

Mirre är själv från Fritsla och tycker att det är bra med kurser på orten.

Annons

– Det kan vara ganska stort att komma till en sån här stor skola direkt, men man måste börja någonstans så det kan vara bra att man får prova på lite och se vad man tycker.

Årets avslutningsshow har temat All around the world och totalt 50 olika danser kommer visas upp under åtta kommande föreställningar med premiär i kväll.

Cecilia Lee Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons