Självplock på Systemet

I går återinvigdes Systembolaget i Kinna.
Numera är det självplock som gäller.
Mark • Publicerad 9 december 2009
Maria Frisk (butikschef) och Jan Hedenquist (områdeschef) anser att kundbemötandet blir bättre i den nya självplocksbutiken.
Maria Frisk (butikschef) och Jan Hedenquist (områdeschef) anser att kundbemötandet blir bättre i den nya självplocksbutiken.Foto: Maria Lundin

– Det har varit väldigt efterlängtat. Vi har bara fått positiva kommentarer, säger butikschef Maria Frisk.

Sortimentet har utökats från 950 till 1250 artiklar. Dessutom förbättras arbetsmiljön för personalen som får färre lyft och mindre stress.

– Många är rädda för att kundbemötandet blir sämre, med det blir tvärtom. De kunder som vill ha hjälp får den hjälp de behöver, säger områdeschef Jan Hedenquist som tror på en marginell försäljningsökning.

En annan vinst är att personalen på ett smidigare sätt kan förhindra att någon under 20 år köper alkohol. I stället för en konfrontation vid kassan, kan personalen samtala med personen ute på golvet.

Systembolaget bygger nu om samtliga butiker till självplocksbutiker.

Maria Lundin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.