Sexorna i Fritsla hade kick off

Nytta förenades med nöje när Fritslaskolans sjätteklassare hade kick off vid Dräggsjön.
Mark • Publicerad 8 september 2008
Marie Johansson från badhuset Kaskad lär eleverna hjärt- och lungräddning. Från vänster: Ida Landgren, Hanna Ahlgren, Madelena Larsson, Bamik Pagem och Kevin Clausen.
Marie Johansson från badhuset Kaskad lär eleverna hjärt- och lungräddning. Från vänster: Ida Landgren, Hanna Ahlgren, Madelena Larsson, Bamik Pagem och Kevin Clausen.Foto: 

På programmet stod hjärt- och lungräddning, sjövett och en skogstokig variant av fotboll.

Fritslaeleverna spenderade hela måndagen i Ramsholmens kulturreservat strax utanför Örby.

– Det här är deras kick off kan man säga. Vi vill att de ska få en bra start på terminen, säger klassföreståndaren Eva Erlandsson.

Roliga samarbetslekar varvades med mer allvarliga övningar. Ungdomarna fick bland annat lära sig hur man agerar i nödsituationer på sjön och Marie Johansson (simskoleansvarig på Kaskad) ledde undervisningen i hjärt- och lungräddning.

Från och med det här läsåret går Fritslaskolans årskurs sex i samma byggnad som högstadieeleverna. Därför anses det av särskild betydelse att sammanhållningen i klassen är god.

Stämningen var i alla fall på topp under gårdagens aktiviteter.

– Det här var kul, säger Bamik Pagem när förmiddagens program just har avslutats.

Under natten som var sov både elever och lärare i ett stort militärtält som ordnats fram för kick offen.

Magnus Pettersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.