Annons

Olsson vill ha alkoholförsäljning efter ett

Nöjesprofilen Janne Olsson är upprörd efter socialnämndens beslut att inte tillåta alkoholservering efter klockan 01.
Mark • Publicerad 24 maj 2008

– Beslutet är en företagsfientlig handling, säger han.

Som BT berättade i går drev socialdemokraterna, vänsterpartiet och kristdemokraterna igenom beslutet. Ordförande Owe Eglinger (s) sa att ”vi tycker inte att folk ska rumla runt så sent i kommunen”.

Annons

– De omyndigförklarar krögarna och ger samtidigt signaler till markborna att de inte kan uppföra sig, dundrar Janne Olson som har fyrtio års erfarenhet av att driva verksamheter med utskänkningstillstånd.

Han anser att alkohollagstiftningen garanterar att de krögare som missköter sig blir av med tillståndet, och att politikerna därmed inte bör försvåra vilkoren för företagare som redan lever under tuffa ekonomiska villkor.

Socialnämndens uppmaning att de som är missnöjda får överklaga i länsrätten – som brukar tillåta försäljning till klockan 02 – får honom att se rött.

– När jag läste det fick jag gå ut i skogen och promenera i två timmar för att lugna ned mig. Förstår inte politikerna att det är bättre att företagarna får lägga sin energi på att driva verksamheten, istället för att överklaga myndighetsbeslut?

Janne Olson gör en direkt koppling mellan detta beslut och det bottenbetyg som Mark nyligen fick av företagarna i en riksomfattande enkät.

– Mark har mycket att lära av Varberg och Göteborg. Där är det ett samarbete istället för ett motarbete, säger Olsson som har drivit företag i samtliga kommuner.

Även ordförande för Företagarna i Mark, Arne Ekberg, gör kopplingar till företagarenkäten.

– Tyvärr så ligger det här i linje med hur näringslivsfrågor har hanterats här tidigare. Hur ska vi någonsin kunna få en attraktionskraft i den här kommunen med sådana här beslut? undrar han.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons