Annons

Mobbad katt räddad efter sex dygn

Den mobbade katten Zorro gömde sig sex dygn i ett träd.
Mark • Publicerad 21 april 2008
En räddningsplanka för Zorro.
En räddningsplanka för Zorro.Foto: Maria Lundin
Katten Zorro kom slutligen hem för att äta och vila ut.
Katten Zorro kom slutligen hem för att äta och vila ut.Foto: Privat

Sedan kom räddningstjänsten till hans undsättning.

Katten Zorro är lite mobbad av katterna och hundarna på gården där han bor. Kanske beror det på att han övergavs av sin mamma som nyfödd och därför alltid varit lite klen.

Annons

– Vi fick föda upp honom med mjölkersättning för kattungar, berättar den ena ägaren Malin Månsson.

Zorro har därför en speciell plats i Malins och systern Helenes hjärtan.

Zorro brukar inte klättra i träd, men förra veckan tog han sig upp i en skranglig tall som stod i en brant. På ena sidan var det cirka tolv meter till marken och på andra sidan minst det dubbla. Trots att tjejerna ropade på honom varje dag, så kom han inte ner.

Efter sex dygn fick räddningstjänsten rycka ut.

Brandmannen Johannes Simonsson klättrade upp på en stege och kallade på Zorro, men katten drog sig längre ut på den smala grenen.

Inte heller att locka med vatten hjälpte.

Till slut hissade de upp en planka som Johannes Simonsson la ut som en bro till Zorro. Men katten satt kvar.

Efter lite diskussioner tog de fram en presenning som de spände ut under trädet för att Zorro skulle kunna landa där. När Johannes Simonsson kom för nära med plankan hoppade Zorro. Efter att ha landat på presenningen sprang katten sedan snabbt till skogs.

– Det är inte så ofta vi får ta ner katter och när vi reser stegen brukar de för det mesta hoppa ner, säger brandmannen Anders Tyrén.

Under eftermiddagen kom Zorro bara fram för att äta och höll sig sedan gömd. Det var därför svårt att få en närbild på huvudpersonen för dagen.

Fonot: Senare på dagen kom en trött Zorro hem för att äta och vila ut.

Maria Lundin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons