Mer pengar till Mingel i Mark

Topptjänstemännens beslut att spara pengar genom att välja bort huvudartisten får nu bakläxa.
Mark • Publicerad 1 mars 2008

Politikerna skjuter till de 150 000 kronor som saknas för Mingla i Mark.

– De gånger som vi politiker ser att det är på väg åt fel håll är det viktigt att korrigera besluten, säger kommunstyrelsens ordförande Pelle Pellby (s).

Under torsdagskvällen ringde han runt till sina partikamrater i de fyra aktuella förvaltningarna, och de är överens om att evenemanget på skolavslutningen inte ska utsättas för besparingar. Även borgerliga politiker vill hålla fast vid konceptet.

– Jag har också blivit kontaktad av polisen som vill understryka vikten av att vi behåller arrangemanget som det är, säger Pelle Pellby.

Förra året satsade kommunen 450 000 kronor på Mingla i Mark. Storsatsningen har fått ungdomarna att stanna kvar på den drogfria tillställningen istället för att åka till Varberg och festa.

Äldre människor har också lockats till Kinna, vilket i sig har en lugnande effekt. Förra året fanns ungefär 4 000 personer i Kinna centrum när Erik Segerstedt uppträdde i Stationsparken.

Evenemangsansvariga Kaj Bergman jublar när han hör att politikerna skjuter till de sista pengarna.

– Vad roligt. Nu får vi dra ihop gänget och köra igång förberedelserna för att få hit artisten, säger han.

Inom kort kommer samtliga högstadieelever i kommunen få rösta om vilken artist de allra helst vill höra på skolavslutningen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.