Annons

Markpolitiker om hotet mot Viskadalsbanan: "En mardröm"

Marks kommun agerar snabbt på Borås Tidnings avslöjande om hotet emot Viskadalsbanan.
Eniga politiker uppmanar nu Trafikverket att rusta upp och säkra trafiken på banan.
Mark • Publicerad 27 september 2012

BT berättade på torsdagen om hotet emot järnvägstrafiken mellan Borås och Varberg. Viskadalsbanan är i så dåligt skick att trafiken tvingas upphöra år 2014, om banan inte rustas upp rejält.

För politikerna i Mark kom beskedet som en kalldusch. Viskadalsbanan anses som en nödvändig länk, dessutom en miljövänlig sådan.

Annons

– Det vore rena mardrömmen, därför är det så bra att kommunen nu agerar snabbt, säger kommunalrådet Pelle Pellby (S).

Vid kommunfullmäktiges möte på torsdagskvällen enades politikerna därför om att skriva till Trafikverket. Även regionens olika instanser samt Varberg, Borås och Herrljunga kommuner, bland annat, får ta del av brevet.

– Det vore djupt allvarligt om Viskadalsbanan läggs ned. Banan har stor betydelse för Mark och kommunens invånare, företag och utbildning, står det bland annat.

Politikerna inser att upprustningen kostar mycket pengar. Men anser samtidigt att Viskadalsbanan är en viktig del även i regionens transportutbud.

Är ni oroliga över hotet?

– Ja, det ska man vara. Resurserna är begränsade och det råder konkurrens om de medel som finns. Men banan är så viktig inte bara för oss i Mark utan för hela regionen så jag ser ingen framtid utan den, säger Pellby.

Magnus Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons