Annons

Markföretagare dömd för bokföringsbrott

En företagare i 60-årsåldern från Mark har dömts till 40 dagsböter för bokföringsbrott.
Mark • Publicerad 20 januari 2010

Markbon driver sedan flera år ett företag med flera anställda, men på vårkanten förra året avgick bolagets revisor efter att ha misslyckats med att få ut de handlingar som behövdes för att upprätta ett bokslut.

Ett företag måste upprätta årsredovisningen senast sex månader efter räkenskapsårets utgång, men i det här fallet kom årsredovisningen åtta månader för sent – flera månader efter att revisorn slutat. Att ett företags årsredovisning kommer när den ska är viktigt eftersom många intressenter är beroende av den för att få veta hur det står till med företagets hälsa.

Ett klart bokföringsbrott således, menade tingsrätten och fällde företagaren. Själv erkände företagaren, men bestred ansvar för brott eftersom han ansåg att det bara var en ringa förseelse.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons