Markbygdspartiet kritiska till nytt asylboende

Socialnämndens beslut om att starta ett asylboende för ensamkommande barn i kommunal regi får kritik av Markbygdspartiets Henry Sandahl.
Mark • Publicerad 16 oktober 2014

– Detta var inget enigt beslut. Att man inte har specificerat var boendet ska ligga tycker jag är ett smygmoment, var det än hamnar sedan kommer det att bli protester. Jag tycker att man ska specificera var det ska ligga någonstans först, säger Henry Sandahl, ledamot i socialnämnden.

Per-Olof Hermansson (KD), ordförande i socialnämnden, menar att det inte är upp till politikerna att besluta var asylboendet ska ligga.

– Vi i politiken beslutar vad vi ska göra, sedan får förvaltningen besluta hur det ska göras. De flesta i nämnden tycker som jag, att placeringen inte är en politisk fråga.

Henry Sandahl säger att den inofficiella diskussionen handlat om att förlägga boendet i Horred, i anslutning till det redan befintliga PUT-boendet. Något som Per-Olof Hermansson dementerar.

– Det är inte lämpligt att ha ett PUT-boende och ett asylboende tillsammans, det är inte bra för barnen psykologiskt eftersom de är i två olika situationer, säger han.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.