Markbo lurade personer på nätet

En markbo i 30-årsåldern begärs häktad för upprepade bedrägerier via Blocket.
Mark • Publicerad 23 oktober 2008

Han har annonserat ut varor och tagit emot pengar utan avsikt att leverera något till köparen.

Markbon begärs häktad för 15 bedrägerier mellan december 2007 och november i år. Människor har blivit blåsta på sammanlagt 37 000 kronor.

– Men det finns risk för att det ramlar in ytterligare polisanmälningar. Kontoutdrag visar att det har kommit ytterligare summor som kan härröra från liknande brott, säger kammaråklagare Ove Svensson.

Mannen har utgett sig för att vilja sälja mobiltelefoner och nintendospel. De blåsta kunderna har dock utan problem kunnat sätta polisen på spåren efter bedragaren.

– Han har angett sitt eget kontonummer, och det var väl inte särskilt smart gjort, säger Ove Svensson.

Han konstaterar att många människor är väldigt godtrogna och betalar in pengar i förskott för varor, men avråder starkt från det. Använd istället internetgiro som bevakar både köparens och säljarens rätt.

Markbon greps igår och begärs häktad i eftermiddag eller i morgon.

– Anledningen till häktningen är att det finns risk för att han fortsätter begå den här typen av brott, säger Ove Svensson.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.