Annons

Markbo åtalad för grovt häleri - förvarade stulna arbetsfordon

En Markbo i 50-årsåldern har åtalats för grovt häleri för sedan han tagit emot flera stulna arbetsfordon av en man från Stockholmstrakten.
Mark • Publicerad 28 mars 2011

I oktober stals en lastmaskin värd 250 000 kronor från ett företag i Södertälje. Därefter dök den 35-årige mannen från Stockholmstrakten upp hos Markbon med det stulna fordonet och sålde det till den sistnämnde, trots att det enligt åklagaren var uppenbart att den var stulen.

Några dagar före jul ska 35-åringen ha stulit en hjullastare, värderad till 375 000 kronor, från ett företag i Linköping och Markbon förvarade den en kort tid tills den förstnämnde kom och hämtade maskinen igen.

Annons

I mitten av januari försvann en schaktmaskin värd 700 000 kronor från ett företag i Södertälje och dök upp hos Markbon, där polisen sedan påträffade den.

Om de båda männen fälls för brotten ska de tillsammans betala 628 000 kronor i skadestånd för de båda förstnämnda fordonen som är försvunna, samt drygt 4000 kronor i självrisk för skador på det sistnämnda fordonet. 35-åringen åtalas dessutom för grov stöld och häleri, eftersom han haft stulna verktyg för 70 000 hos sig, samt för olovligt innehav av farligt föremål, sedan polisen påträffat ett slagträ i hans bil.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons