Annons

Många stämmor i mäktig konsert

Under gårdagkvällens konsert ackompanjerades kulturskolans avgångselever av Marks orkesterförening.
Mark • Publicerad 16 maj 2008
Malin Persson sjöng Gabriellas sång ur filmen Så som i himlen.
Malin Persson sjöng Gabriellas sång ur filmen Så som i himlen.Foto: Maria Lundin
Marks orkesterförening ackompanjerade kulturskolans avgångselever. Rakel Claesson spelade Meditation ur Thais under ledning av Sture Persson.
Marks orkesterförening ackompanjerade kulturskolans avgångselever. Rakel Claesson spelade Meditation ur Thais under ledning av Sture Persson.Foto: Maria Lundin
Mikael Persson framförde When you?re smiling (the world smiles with you).
Mikael Persson framförde When you?re smiling (the world smiles with you).Foto: Maria Lundin

– Det blir så mäktigt, säger Anna Gustafsson om att sjunga till en orkester.

Konceptet med att orkestern backar upp eleverna är en nyhet för i år och kan få en fortsättning eftersom det slog väl ut.

Annons

Malin Persson går estetiska programmet med inriktning musik. Under konserten i Assbergssalen sjöng hon Gabriellas sång ur filmen Så som i himlen. Det var första gången som hon sjöng till en orkester.

– Det låter så stort och det känns jättebra, men det är svårt.

Malin Persson ville skapa en stämning i lokalen.

– Låten i sig är ganska känslig och hon sjunger den på ett speciellt ställe i filmen, säger hon.

Klasskompisen Anna Gustafsson framförde Hemma ur musikalen Kristina från Duvemåla och hon gillar att sjunga musikallåtar. Att backas upp av en hel orkester var en ny känsla.

– Det är jätteroligt! Det blir sådan kraft i musiken och man kan ta i utan att överrösta dem. Det blir fylligt. Eftersom det är så många stämmor så blir det mycket dynamik i musiken.

Sture Persson leder Marks orkesterförening som har cirka 25 medlemmar. Han berättar att det här konceptet är nygammalt, men det var 20 år sedan som en sådan konsert arrangerades senast.

– Eleverna ska känna att de är i centrum framför en stor grupp. Det blir ett minne för livet.

Sture Persson hoppas på en fortsättning eftersom alla parter verkar ha uppskattat konceptet.

– Orkestern tycker att det är roligt. Det är en häftig upplevelse när eleverna tar sina första steg och man ser att de lyfter, säger Sture Persson.

Maria Lundin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons