Annons

Man i 75-årsåldern bekräftad död

Polisen bekräftar nu att den person som i morse befarades ha drunknat i Furusjön i Fritsla blev funnen död. Anhöriga är underrättade.
Mark • Publicerad 7 juli 2014
Foto: Susanna Rabén
Foto: Susanna Rabén

Han var bosatt i Marks kommun.

Räddningstjänsten fick larmet om drunkningstillbudet strax före klockan nio på morgonen. En kvinna var ute och tog en simtur i sjön. En bit bakom henne simmade mannen som var i 75-årsåldern.

Annons

– Men helt plötsligt var han försvunnen. Jag ropade efter honom men fick inget svar tillbaka, säger kvinnan till BT.

Hon ringde då SOS alarm som skickade ambulans och räddningstjänst till platsen. Räddningspersonal från tre olika brandstationer – Borås, Skene och Fritsla – ryckte ut till sjön där två dykare påbörjade sökningen cirka 15 minuter efter att larmet kommit in.

Omedelbart påbörjades räddningsarbetet med att gå igenom sjöbottnen, med dykare och dragg. Efter cirka tjugo minuter från det att räddningsarbetet påbörjats hittades mannens kropp i sjön, tillsynes livlös.

Han fördes därefter upp på land och återupplivningsförsök inleddes. Försöken var dock förgäves och mannen förklarades död. Vad som orsakade drunkningsolyckan är ännu inte fastställt.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons