Annons

Man i 45-årsåldern anhållen efter vansinnesdåd på Sätila camping

En man sitter anhållen efter att ha gått bärsärkagång på Sätila camping natten till onsdagen.
Mark • Publicerad 17 juli 2014
Foto: Susanna Rabén

Det hela började sent på tisdagskvällen. Den 60-årige campingvärden skulle precis gå och lägga sig när han hörde hur en man levde rövare utanför hans husvagn. Han gick ut för att se vad som stod på då mannen, som är i 45-årsåldern, plötsligt gav sig på honom och tog stryptag.

– Jag förstod ingenting, men jag fick hjälp av grannar och sedan försvann mannen igen, berättar campingvärden.

Annons

Därefter ska det ha blivit tillfälligt lugnt. Men när mannen kom tillbaka till platsen cirka två timmar senare, var han till synes ännu mer uppeldad än tidigare. Denna gång hade han med sig en hammare och gav sig på värdens granne.

– Jag minns inte riktigt i vilken ordning allt skedde, men jag minns att jag rusade in emellan och att jag fick flera slag mot kroppen, bland annat mot ryggen och låret, säger campingvärden.

Thomas Lindberg har campat på platsen under en veckas tid och var den som larmade polisen strax efter klockan ett på natten.

– Jag höll precis på att somna när jag hörde vrål och smällar från slagen längre bort på campingen, säger han.

Räddningstjänst och polis kom till platsen en stund senare och gärningsmannen kunde då gripas. Enligt Thomas Lindberg skedde gripandet under lugna former.

– Han gick med armarna uppsträckta mot polisen, säger han.

Gärningsmannen ska ha varit berusad när dådet skedde. Under natten och morgonen nyktrade han till i polishuset, innan han kunde höras.

Campingvärdens skadeläge var stabilt efter incidenten och han tog sig in till lasarettet på egen hand under gårdagen. Men den unga mannen skadades svårt och fick åka med ambulans till Sahlgrenska.

– Offret har rätt svåra krosskador i ansiktet, säger Thomas Andersson, inre befäl vid Boråspolisen.

Gärningsmannen har bott ensam på campingen i snart en månad och har inte agerat aggressivt tidigare. Under natten hade campingen ett 20-tal gäster, därav flera barnfamiljer som alla var chockade efter händelsen.

Annons

– Det här drabbade oss alla. Jag har inte sovit en blund, jag trodde inte att något sådant här skulle kunna hända på vår lugna och fridfulla camping, säger värden.

Gärningsmannen är anhållen för brottet som rubriceras som grov misshandel, misshandel, samt olaga hot.

Varför gärningsmannen gav sig på de båda männen vet polisen inte i nuläget.

Frida Eckegren
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons