Knalleskolan utrymd efter läcka

Eleverna på Knalleskolan evakueras tillfälligt efter vattenläckage genom taket.
Mark • Publicerad 3 mars 2010
Knalleskolan, som ligger mitt emot Lyckeskolan i Kinna, töms efter att fuktskador hittats.
Knalleskolan, som ligger mitt emot Lyckeskolan i Kinna, töms efter att fuktskador hittats.Foto: Hanna Grahn Strömbom

– Som tur är stod annexet tomt. Alla elever flyttar tvärs över gården så länge som renoveringen pågår, säger rektor Ulrika Liljeroth.

Knalleskolan har särskola och gymnasiesär, sammanlagt 21 elever. Dessutom har Lyckeskolans årskurs 6–9 textil- och bildlektioner i huset.

De flesta grupper har redan flyttat in i annexet. Resten beräknas komma in i de tillfälliga lokalerna de närmaste dagarna.

– Vi har många autistiska elever och det kan bli jobbigt för dem att byta miljö. Några grupper har fått ledigt medan flytten pågått och vi strävar efter att få med oss grejer så att det ser ungefär likadant ut i det nya klassrummet, säger Ulrika Liljeroth.

Vattenläckaget upptäcktes av vaktmästarna efter snöovädret nyligen. Det hade bildats istappar i takets nederkant, och när temperaturen steg ansamlades tövatten ovanför isbildningen.

– Vatten har trängt in genom taket på några ställen och runnit längs väggarna. ?I och med att huset är tre våningar högt blir det rätt omfattande följder, säger fastighetsförvaltare Sven-Eric Björkmalm.

Väggskivor och annat material har tagits bort från innerväggar i huset för att det ska bli möjligt att torka fukten med fläktar.

– Det står torkar överallt och det blir störande med ljudet och lukten. Det är ingen bra arbetsmiljö för vare sig elever eller personal, säger Ulrika Liljeroth.

Torkningen och återställningen av väggarna beräknas ta cirka en månad.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.