Jätteorder till Kinnaföretag

Industri-Textil Job har kammat hem sin enskilt största order på 25 miljoner kronor.
Mark • Publicerad 15 augusti 2008

Kinnaföretaget ska leverera ett nytt stålverksfilter till SSAB i Luleå, som därmed kan minska sina utsläpp med 80 procent.

– Det här är resultatet av ett idogt arbete och ett fantastiskt teamwork mellan mina ingenjörer i Norden, säger koncernchefen Rutger Bornefalk.

Job-gruppen har lyckats utveckla filtreringen ett snäpp längre än konkurrenterna, och Bornefalk tror att ordern kan ge många ringar på vattnet.

– SSAB är en av världens största stålproducenter, och de mindre företagen sneglar naturligtvis på vad de gör. Affären ger oss bra publicitet i branschen.

Filteranläggningen levereras under 2009.

Stabil utveckling

Ordern innebär att SSAB behöver reservdelar och ny filtermedia.

– Jag tror att det innebär en stabil utveckling för oss, trots att konkurrensen är stenhård och många kommer att slåss om att få stå för leveranserna, säger Rutger Bornefalk.

Hela Job-gruppen känner medvind. Bolaget i Danmark, Filcon AB, fick nyligen en beställning värd 13 miljoner till ett bioeldat kraftvärmeverk i Malaysia och det finska bolaget växer kraftigt på den ryska marknaden.

– Vår samlade kompetens ligger i världsklass och jag är jättestolt över att vara chef för den här gruppen, säger Rutger Bornefalk.

Job-gruppen omsätter totalt 230 miljoner i år och har 150 anställda, varav hälften utomlands.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.