Inbrottsvåg i klubblokaler

Sätila SK:s klubblokaler på Lygnevi har haft inbrott fyra gånger – på två månader.
– Det känns som en spark i magen varje gång, säger Jan Österström, vice ordförande i föreningen.
Mark • Publicerad 29 december 2010

Senaste inbrottet skedde i måndags. Någon eller några hade brutit upp grinden till Lygnevi, krossat en ruta in till klubbstugan och klättrat in. Väl inne hade en kontorsdörr slagits in. Ingenting blev stulet vid inbrottet, men skadorna på lokalerna tar tid att reparera.

– Vi har Sätilanatta på trettondagen som man vill lägga kraften på, och inte detta. Det finns inget här att stjäla ändå, säger Österström.

De senaste två månaderna har klubben haft inbrott vid tre ytterligare tillfällen: ett inbrott i klubbstugan, ett i maskinparken, och en gång hade inbrottstjuvarna brutit sig in i en kiosk. Allt som försvunnit är några träningsoveraller och en dunk diesel.

Vid inbrottet i kiosken lämnade en av tjuvarna en jacka på platsen. Jan Österström misstänker att det är ungdomar från trakten som ligger bakom vandaliseringen.

– Vi hoppas kunna få reda på vilka som ligger bakom. Det känns så tråkigt att ägna oss åt att skapa förutsättningar för ungdomar, när några andra förstör. Det förtar lite av kraften.

Joel Engblom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.