Annons

IFK Örby jublar över rättens dom

Länsrätten avslår överklagandet om markbytet som bäddar för att IFK Örby får sin konstgräsplan.
Mark • Publicerad 3 april 2008

– Underbart. Nu ser vi ljuset efter alla turer, säger Per Svensson.

Som BT berättat tidigare överklagade politikerna Lars-Erik Andersson och Eddie Femming bytesaffären, som innebär att idrottsklubben får anlägga planen på mark i anslutning till nuvarande idrottsplats. De hävdade att kommunen gynnade markägarna genom att erbjuda en mycket mer värdefull skogsfastighet som ersättning.

Annons

Länsrätten tycker att det finns sakliga skäl för kommunen att i det här fallet betalar ett råmarkspris som är högre än normalt. Den nya konstgräsplanen gör att IFK Örby kan samla alla sina lag på samma anläggning. Samtidigt frigörs dagens träningsplaner på Näs till angelägna byggprojekt för kommunen.

– Jag tycker att jag har fått rätt i att kommunen gjorde en dålig affär, men har inte för avsikt att överklaga det här beslutet, säger Lars-Erik Andersson.

Beskedet får medlemmarna i IFK Örby att jubla. I bästa fall kan gräsplanen vara färdig redan i höst.

Föreningen har tidigare fått ett bidrag på 1,5 miljoner från Föreningsparbankens stiftelse till planen. Oron har varit stor för att långvarigt juridiskt krångel skulle leda till att pengarna fryser inne.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons