1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hund svårt skadad efter attack – polisen söker bild

En kvinnas hund ska ha blivit överfallen av två andra hundar i Kinna på måndagseftermiddagen. Nu efterlyser kvinnan hundarnas ägare på sociala medier.
Foto: Bullit Marquez

Polisen i Mark har fått in en anmälan om en hundattack där två hundar av rasen pitbullterrier ska ha överfallit en annan hund vid resecentrum i Kinna. Kvinnan vars hund ska ha blivit attackerad gjorde under måndagseftermiddagen ett inlägg på Facebook där hon beskrev händelsen samt publicerade en bild på vem som påstås vara pitbullhundarnas ägare.

Den attackerade hunden ska ha skadats svårt och vårdades i måndags på en djurklinik, uppgav ägaren i ett Facebook-inlägg.

Johan Novenius på Polisen i Mark bekräftar att de tagit emot en polisanmälan och vill nu ha in bilden på den påstådda pitbullägaren i utredningen för att kunna identifiera personen. Längre än så har utredningen inte kommit.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Det är inget ärende vi kan kasta oss över direkt. Vi måste prioritera när det är människor som blivit attackerade. Men vi vill gärna ha in bilden i utredningen, säger han.