Het markbo gör succé på Cirkus

Han är en av de hetaste artisterna i huvudstaden i höst.
Mark • Publicerad 25 oktober 2008
Går hem på Cirkus. Edvin Karlsson och de övriga dansarnas väcker jubel. ? Det är bara att tacka och bocka, säger han.
Går hem på Cirkus. Edvin Karlsson och de övriga dansarnas väcker jubel. ? Det är bara att tacka och bocka, säger han.Foto: Magnus Larsson

Markbördige dansaren Edvin Karlsson gör succé på Cirkus just nu.

Showen Vilse i välfärdshelvetet med trion Magnus Uggla, Johan Rheborg och Johan Ulveson har fått blandade omdömen från recensenter och besökare.

@Normal:Utom på en punkt. Dansnumren får mängder med beröm.

– Fantastiskt roligt. Folk lägger ju ned både tid och pengar och då vill man att de också ska gå hem med en positiv upplevelse.

Edvin är inte den ende med markanknytning. Kollegan Sofie Bengtsson tillhör ensemblen men lämnade nyligen scenen på grund av sin graviditet.

Själv trivs han med att få uppträda på Cirkus.

– Det är ju Sveriges största salong med 1644 platser som ska fyllas och med en anrik historia. Hittills har det gått jättebra.

– Vi är ett jättebra gäng och de tre (Uggla/Rheborg/Ulveson) är precis så galna som man tror.

Annars är det en jordnära artist BT möter ute på Djurgården. Trots eller rättare sagt tack vare sin ödmjukhet plus talang och träning har fört honom till eliten bland svenska dansare.

Under sin karriär har han knappt varit sysslolös, trots det tuffa livet som frilansare. Före Cirkus syntes Edvin på Göteborgsoperan under två års tid, i Cats och My Fair Lady.

– Jag har fått förmånen att få jobba med flera stora produktioner och med väldigt duktiga människor.

Själv rankar han showerna med Kicki, Bettan&Lotta samt Björn Skifs som två höjdpunkter. Två mål han gärna vill uppfylla är att medverka på Oscarsteatern samt i Melodifestivalen.

– Drömmen är att kryssa av målen i ”svarta boken”. Annars ger det en enorm kick att underhålla och beröra folk.

Men yrket sliter hårt på?kroppen och pensionsåldern är betydligt lägre än andra branscher. Edvin tar sånglektioner för att bredda kompetensen och förlänga karriären.

– Ju bättre sångare man är, desto mindre behöver man dansa, resonerar han.

För flera år sedan fick Edvin frågan vad han gör om tio år, i en BT-intervju.

– Jag svarade att förhoppningsvis ser jag tillbaka på en bra karriär. Och det har blivit så.

Så vad gör du om tio år?

– Jaa du (skratt). Troligen har jag lagt dansen på hyllan för att kroppen sagt ifrån. Men man ska aldrig säga aldrig.

– Jag har kollegor som är 45 år. Håller bara kroppen och det fortfarande är roligt så.

Edvin Karlsson Ålder: 34 årBor: Stockholm och BerghemFamilj: Mamma, pappa och syster.Valspråk: Behandla andra som du själv vill bli behandlad.Hobby: ”Älskar att jobba i skogen, snickra och bygga”.

Fler Markartister i Stockholm Syskonparen Sofie och Minette Bengtsson (Älekulla) samt Jenny Larsson och Maria Eirefeldt (Älekulla) och Hannes Lundin (Sätila).

Magnus Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.