Här anpassas lokalerna

Kvinnojouren i Mark fick i år en tidig julklapp.
800 000 kronor ska säkerställa handikappanpassning av lokalerna och utbildning av personal.
Mark • Publicerad 5 januari 2008
Madeleine Persson vid den trappa i kvinnojourens entré som ska ersättas med mobil ramp för att man ska kunna ta emot rörelsehindrade kvinnor på det särskilda boendet.
Madeleine Persson vid den trappa i kvinnojourens entré som ska ersättas med mobil ramp för att man ska kunna ta emot rörelsehindrade kvinnor på det särskilda boendet.Foto: Hannah Larsson

Kvinnojouren i Mark fick innan jul det glada förhandsbeskedet från länsstyrelsen i Västra Götaland att den beviljats bidrag på

800 000 kronor.

– De ska gå till att handikappanpassa våra lokaler med en mobil ramp, ljus- och ljudslingor, en rymligare toalett och så ska alla trösklar bort, säger Madeleine Persson som jobbar på jouren.

Tuula Nevonen, enhetschef inom socialförvaltningen, säger att utdelningen var god. Man sökte dryga miljonen och får alltså nästan hela beloppet.

– Det var många som sökte, men länsstyrelsen som gjorde bedömningen såg kanske till att vi servar ett stort område (Mark, Svenljunga och Tranemo) och att vi fått credit för vår hemsida och för att frågorna lyfts.

Utöver handikappanpassningen ska pengarna, som ska räcka i två år, utöka en tjänst med 35 procent och gå till utbildning av personal.

– De anställda och socialsekreterarna ska gå en kurs i hur man bemöter personer som utsatts för våld, berättar Tuula Nevonen.

Ombyggnaden av lokalerna ska påbörjas då det passar in i verksamheten. Boendet står sällan tomt.

– Vi har jättebra lokaler och har pratat om att ta i anspråk ytterligare yta för att kunna skapa ett boenderum till, avslöjar Madeleine Persson.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.