Grönt ljus för nytt bostadsområde: ”Sätter i gång direkt”

Ett nytt område med uppemot 30-40 nya bostäder för grönt ljus av Marks kommun.
– Vi kommer sätta oss ner redan nästa vecka med vårt dotterbolag för att se hur vi ska gå vidare, säger Michael Lenberg, på Hammarviken projektutveckling.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ubbhult • Publicerad 28 januari 2023 • Uppdaterad 30 januari 2023
Intill landsvägen i Ubbhult, där Hällingsjöhus tidigare hållit till, ska det nya bostadsområdet växa fram.
Intill landsvägen i Ubbhult, där Hällingsjöhus tidigare hållit till, ska det nya bostadsområdet växa fram.Foto: Lars Wendt

Arbetet med att ta fram en ny detaljplan för platsen där Hällingsjöhus tidigare har funnits i Ubbhult har pågått sedan 2020.

Nu är den klar och antogs av kommunens nya bygg- och miljönämnd i veckan. Hammarviken projektutveckling kommer att driva projektet ihop med Hällingsjöhus, som 2021 helt lämnade platsen när de flyttade sitt kontor till Mölnlycke.

Planen är att bygga parhus, radhus och villor på tomten. Totalt kan det bli uppemot 30-40 nya bostäder.

– Vi vet inte än exakt hur området kommer att se ut, men det arbetet sätter i gång nu direkt, säger Michael Lenberg.

Michael Lenberg
Michael Lenberg

I dag hyr Skanska lokaler i området i samband med VA-utbyggnad i området åt Marks kommun. När det är klart, troligen i slutet av året, påbörjas rivningen av husen. Sedan hoppas Michael Lenberg att byggnation kan komma igång 2024-2025

– Det hänger ju på konjunkturen också. Vi hoppas och tror att det kan svänga tillbaka, men just nu är det ganska lite att göra för hustillverkare, säger han.

Projektet är ett av flera i Ubbhult. På andra sidan landsvägen är ett nytt bostadsområde på gång, skolan ska byggas ut och en gång- och cykelväg planeras också genom samhället.

Den här delen av Marks kommun har varit den mest expansiva med högst inflyttning de senaste åren

– Jag tror att landsbygd och trygghet lockar. Sedan är det ju nära både till Göteborg och flygplatsen, säger Michael Lenberg.

Lars WendtSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.