Fotograf skapar med målad känsla

Naturfotografen Gert Olsson gillar att experimentera med dubbelexponeringar för att få fram en ”målad känsla” på sina bilder.
Mark • Publicerad 5 december 2009
Gert Olsson använder en speciell dubbelexponeringsteknik för att få fram den trollska känslan. På söndag öppnar hans nya utställning på Galleri inNature.
Gert Olsson använder en speciell dubbelexponeringsteknik för att få fram den trollska känslan. På söndag öppnar hans nya utställning på Galleri inNature.Foto: Hannele Parviainen

– I grunden har jag alltid en skarp bild, och så lägger jag på lager med oskarpa bilder, säger han.

Den kreativa experimentella processen lockar Gert Olsson mest, men han tar också ”vanliga” djurbilder i naturen.

– Jag ligger i tjädergömslen på våren för att komma riktigt nära. Och här har jag en bild på en älg som jag lockade till mig genom att låta som en älgko, berättar han.

Nu visar Gert Olsson ett urval av sina verk på Galleri inNature i Skene, med start i morgon eftermiddag.

Olsson har fotograferat professionellt sedan början på 1990-talet, och jobbar även mycket med kursverksamhet i eget företag. Dessutom erbjuder han hälsoprodukter och skogsretreat till privatpersoner och företag.

– Forskning visar att naturen har återhämtande effekter på människan, så allt hänger ihop, säger han.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.