Annons

Flera fartsyndare fast vid skolor

Polisen i Mark har i dagarna satsat extra på trafikkontroller vid skolor.
Mark • Publicerad 29 augusti 2008

Flera fartsyndare har åkt fast – och två kommer att förlora körkortet.

Polisens specialsatsning har riktat sig mot de 30-sträckor som finns i kommunen. Och det har visat sig att hastighetsgränsen inte följs.

Annons

– Folk har väl vant sig vid att det inte finns några barn vid skolorna under sommaren, säger Ingemar Gustavsson på polisen i Kinna.

Flera personer har blivit bötfällda för fortkörning på 30-väg. I två fall har föraren kört i mer än 50 km/tim – och kommer därmed att bli av med körkortet.

Nya regler

För en tid sedan ändrades gränserna för böter vid trafikbrott. Här är de aktuella reglerna:

Hastighetsöverträdelser på 30- och 50-väg.

Polisen utfärdar böter för alla hastighetsöverträdelser på upp till 40 km/tim.

– Vid en överträdelse med 41 km/tim eller mer går en rapport till åklagare som beslutar om eventuellt åtal för trafikbrott.

Hastighetsöverträdelser på 70-, 90- eller 110-sträckor.

Polisen utfärdar böter för alla överträdelser på upp till 50 km/tim. Vid ännu högre hastighet går rapport till åklagare.

– Länsstyrelsen beslutar om återkallelse av körkort. På 30-väg ryker körkortet vid överträdelse med 21 km/tim eller mer. På övriga vägsträckor blir man av med körkortet vid överträdelse med 31 km/tim eller mer.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons