Annons

Ett steg närmare reseterminal

Ett viktigt steg mot reseterminal i Horred är taget.
Mark • Publicerad 7 maj 2008

När centrums detaljplan revideras bereds plats för väderskydd ”på rätt sida om spåret”.

– Jag är halvnöjd. Helnöjd blir jag när terminalen finns på plats, säger Kjell Hugoson (s) som motionerade i ärendet redan 2004.

Annons

Tidigare har kommunens bud varit att han får invänta den nya översiktsplanen, vilket kan ta ytterligare tio år. Nu har dock kommunstyrelsen beslutat att möjliggöra plats för bland annat en perrong med vind- och regnskydd i samband med att centrumplanen revideras detta året.

– Äntligen. Det är en väldig rush på morgnarna med människor som åker kollektivt till arbete och skola så detta är efterlängtat, säger Kjell Hugoson.

Enligt honom och många Horredsbor är det naturligt att förlägga den framtida reseterminalen på marken mellan vägen och järnvägen, där det gamla godsmagasinet låg. Den är idag reservad för en ny dragning av 41:an, men politikerna har bestämt att vägen istället ska dras utanför samhället och därför kan reservatet upphävas.

– Från juni kommer all kollektivtrafik angöra just där, så det blir redan då den naturliga knutpunkten här i Horred, säger Kjell Hugoson.

De väderskydd som sitter uppe idag är på ”fel” sida av spåret.

För att lösa finansiering och beslut kring reseterminalen krävs samverkan mellan kommunen, Västtrafik och Banverket.

– Men om alla har en god vilja så kan terminalen stå färdig de närmaste åren, säger Kjell Hugoson.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons