Annons

Stora trafikstörningar i Sjuhärad

Under söndagskvällen fortsatte olyckorna att avlösa varandra i Sjuhärad.
Det stod också länge helt still i trafiken från Göteborg mot Borås.
Sjuhärad • Publicerad 10 december 2017 • Uppdaterad 11 december 2017

– Den ena körde ut på en åker och den andra for in i en stolpe. En tredje bil ska också ha varit inblandad på något sätt, säger Tommy Lieback inre befäl vid räddningstjänsten i Borås om olyckan i Mark.

Enligt polisen fördes en kvinna i 20-årsåldern till sjukhuset med lindriga skador.

Annons

– Det har snöat kraftigt där nere, så det kan vara en bidragande orsak till varför det här har hänt, säger Tommy Lieback.

Ungefär samtidigt larmades polisen till en annan olycka i Mark. Den inträffade på Österbyvägen i Björketorp.

– Där är det en bil som har kört ner ett staket. Fem personer åkte i den bilen, men ska inte vara skadade, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Vid 19-tiden kom det larm om en singelolycka på riksväg 40. En bil voltade mellan Rångedalamotet och Hökerumsmotet. Där inväntar man bärgning, men ett körfält ska vara öppet.

Köer på R40 in mot Borås.Foto: Joel Engblom

Vid 19.30-tiden kom ytterligare ett larm om en trafikolycka. Denna gången på Varbergsvägen i Viskafors där en förare ska ha kört in i en bergvägg.

– Det har varit en blandad kompott av trafikolyckor och trafikhinder i hela länet. Problemet är att det är halt i kombination med att man kör för fort, säger polisens presstalesman Peter Nordengard.

I en och en halv timme stod det också still vid Landvettermotet på vägen in mot Borås, då lastbilar fastnade i en backe.

Förutom R40 är det trafikstörningar på bland annat E20, E6 och väg samt de mindre vägarna i området, meddelar Trafikverket.

– Vi har ett område med kraftigare snöfall som rört sig över Västra Götaland och Bohuslän och som drar vidare norrut under natten, så då klarnar det upp, säger jourhavande meteorolog Caroline Vahlberg på SMHI.

– På en del håll har det kommit upp mot fem centimeter och det är klart det kan bli besvärligt att det kommer på så kort tid,

Annons

Förutom snöhalkan sjunker temperaturen till några minusgrader i natt och då är det också risk för frostbildning på vägarna, enligt SMHI.

På söndagskvällen hörde läsare av sig till BT om att det är halt på Hässleholmen i Borås och efterlyste sandning. En buss ska ha fått stopp på Åsvägen.

– Det har varit jättehalt överallt. Även nu under natten, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen, klockan 03 på natten till måndagen.

Vedrana SivacSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons