Drunkningstillbud på Kaskad

En pojke i förskoleåldern räddades ur en bassäng på badhuset Kaskad i går eftermiddag.
Mark • Publicerad 4 januari 2013
Foto: 

Två personer såg honom ligga livlöst på ytan, och fick upp honom. En anställd såg sedan snabbt till att han fick ur sig allt vatten han svalt.

– Han hostade och harklade sig, och sedan fick vi snabbt kontakt med honom säger Mari Hagborg-Lorentzon, enhetschef på rekreation och bad i Marks kommun till BT.

Räddningstjänsten larmades till platsen men innan de hann fram hade två personer lyckats få upp barnet på land för hjärt- och lungräddning. Enligt räddningstjänsten mådde barnet, efter omständigheterna bra, när de anlände till platsen.

Pojken fördes därefter med ambulans till sjukhus.

– Vi har fått höra att han mår efter omständigheterna väl, säger Mari Hagborg-Lorentzon.

Efter händelsen stängdes bassängen, en grundare som används för undervisning, av. Den övriga delen av simhallen hölls öppen.

– Stämningen var förstås tät under ett tag, men lugnade ganska snabbt ner sig, när pojken var utom fara, säger Hagborg-Lorentzon.

Det är den andra badolyckan på kort tid där små barn råkar illa ut. Sedan i torsdags vårdas en jämnårig pojke på sjukhus efter en olycka på Åbybadet i Mölndal. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst.

När det gäller mindre barn är det extra viktigt att som vuxen ha koll, enligt Hagborg-Lorentzon.

– Det är ett ögonblicks verk, säger hon.

Lars Wendt
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.