GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De har förverkligat sin dröm – driver pensionat på Rivieran

I ett litet samhälle nära franska sydkusten spenderar Lisa och Niclas mycket av sin tid. Niclas har utvandrat och driver nu ett bed & breakfast medan Lisa är föräldraledig med parets andra dotter.
Kinna/Spéracèdes • Publicerad 17 september 2017 • Uppdaterad 21 september 2017
Lisa Emanuelson och Niclas Franzen med barnen Lillie och Juli. Tillsammans har de förverkligat sin dröm på den franska rivieran.
Lisa Emanuelson och Niclas Franzen med barnen Lillie och Juli. Tillsammans har de förverkligat sin dröm på den franska rivieran.Foto: Foto: privat

När Lisa Emanuelson och fästmannen Niclas Franzén var föräldralediga med sin första dotter Juli 2015 kom de på iden att se sig om efter hus i Frankrike. Slutligen köpte de ett hus nära kusten bara ett par mil ifrån Cannes. Huset har nu renoverats grundligt.

Borås Tidning berättade om familjen förra sommaren, när de precis hade köpt Villa Juli, som de kallar huset. Efter mycket slit har pensionatet nu haft öppet en första sommar.

– Det känns inte alltid som ett jobb, man jobbar ju för sig själv så det är mer som en livsstil, säger Niclas.

– Man får mycket energi av alla gäster, säger Lisa. Pensionatet har fått mycket feedback och fantastiska recensioner.

Utsikten är vidsträckt från pensionatet. Vid klara dagar man man se ända till ön Korsika.
Utsikten är vidsträckt från pensionatet. Vid klara dagar man man se ända till ön Korsika.Foto: Foto: Privat

De berättar att hela familjen har haft fullt upp med gästerna i sommar. Lisas primära roll är att ta hand om barnen Juli och Lilie medan Niclas gör det mesta andra. I dagsläget har huset tre färdiga rum för nattgästerna och alla har sängar och textilier från Kinna, där Lisa är uppvuxen.

Det låter rätt idylliskt. Klara dagar ser de hela vägen till Korsika, fastän Villa Juli, ligger ett par mil in i landet från kusten och Cannes.

Familjen har haft många utmaningar att ta sig an de senaste året. Som att börja spendera massor av tid i ett land där man inte kan språket. Eller som för Niclas del att starta ett företag i ett nytt land med andra lagar och regler än hemma i Sverige.

Sakta men säkert tar de sig in i språket och förstår sig på den Franska byråkratin. Med gästerna pratar de engelska och Lisa går en franskakurs för att utvecklas ännu mer i språket.

– Så länge man försöker så uppskattar folk det, alla vet ju att vi är nya här, säger Niclas.

Huset som Lisa och Niclas köpte har renoverats grundligt. Den här sommaren öppnade de för gäster.
Huset som Lisa och Niclas köpte har renoverats grundligt. Den här sommaren öppnade de för gäster.Foto: Foto: Privat

Allt från marknadsföring, till matlagning och ombyggnationer sköts från det egna företaget. Äldsta dottern Juli, som huset är döpt efter, är nu två år. I januari föddes dottern Lilie, och det verkar som att familjen även i fortsättningen kommer lägga mycket tid här. Fler renoveringar är på gång och de pratar om en större parkering, kanske en pool.

– Vi trivs jättebra. Det är alldeles för bra väder här, säger Niclas. Vi älskar att ta hand om människor och få dem att må bra.

– Det är många som säger att de inte vågar göra nått sånt här, säger Lisa. Men det är viktigt att våga följa sina drömmar. Det är det som Villa Juli står för. Det är faktiskt möjligt.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.