Dansen är tillbaka på marknaden

Björketorp laddar för sin 27:e marknad på lördag.
Mark • Publicerad 10 juli 2008

Och nu är dansen tillbaka på marknadsplatsen.

Förra året förlades dansen i anslutning till byns restaurang eftersom socialnämnden satte stopp för alkoholservering vid marknaden 2006. ”Torkan” ledde till ett publikras och serveringen vid före detta ICA-affärens parkering var ett sätt att försöka locka tillbaka besökare.

Nu blir det återgång till den gamla ordningen.

– Vi tycker att det är viktigare att ha dansen vid marknadsplatsen än att besökarna ska ha tillgång till alkohol, säger Mikael Larsson, ordförande i marknadskommittén.

Men det grymtas fortfarande över socialnämndens tuffare utskänkningsvillkor.

– Det har precis motsatt verkan än de tänkt sig. Vi ser att folk är fullare nu och många smusslar med sig sprit i kläderna, säger Olof Persson.

150 björketorpsbor är engagerade i marknaden som gör att byn blommar upp rejält för en dag med tusentals besökare. Många utflyttade ortsbor passar på att komma hem under marknadshelgen, och den drar också folk från stora delar av Sjuhärad med omnejd.

– Redan nu har vi upp emot ett hundratal knallar anmälda. Det ser ut att bli en riktigt lyckad marknad, säger Mikael Larsson som håller tummarna för att vädret är på deras sida.

Förra årets marknad regnade bort både besöksmässigt och ekonomiskt.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.