Annons

Femte branden på kort tid i Kinna

Räddningstjänst kallades på fredagskvällen till Framnäsbyggnaden i Kinna – som nyligen eldhärjades. Väl på plats upptäckte man att det var en container bredvid huset som brann.
Kinna • Publicerad 4 maj 2018 • Uppdaterad 5 maj 2018
Foto: Malin Edberg-Larsson

Larmet från SOS Alarm, som inkom vid 21.50 på fredagskvällen talade om svart rök vid byggnaden – som bland annat innehåller restaurang och gym och som nyligen eldhärjades.

Den här gången brann det vid en container.

Foto: Malin Edberg-Larsson
Annons

– Jag tror att den som ringde in larmet inte riktigt såg exakt var branden kom ifrån men röken kom ifrån en container som stod i anslutning till byggnaden, säger Christian Karlsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vid 22.10 befann sig styrkor på platsen.

– Vi är där och har lagt på lite vatten. Men vi lämnar nog ganska snart.

Det här var den femte branden på kort tid i centrala Kinna. För två veckor sedan brann det i fasaden på Framnäs, dessutom har Lyckeskolan och Strömskolan drabbats av bränder.

Boråspolisen berättar att de upprättat en anmälan om skadegörelse.

Klockan 01.40 på fredagsnatten larmades räddningstjänst till samma container.

– Ja, det har troligtvis återantänt. Inget stort, men det är släckt nu igen, säger Christian Karlsson.

Emil BjörklundSkicka e-post
Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons