Annons

"Ansvaret ligger inte på feriearbetarna"

Det är hög bevakning på Backagårdsbadet, med många heltidsanställda och feriearbetare på plats.
Mark • Publicerad 30 juli 2014

– Men ansvaret ligger aldrig hos feriearbetarna, säger Olof Lindqvist, chef på kultur och fritidsförvaltningen.

Under badsäsongen är det gott om personal på plats som ser efter badgästerna.

Annons

– Ansvaret för att se till att inget sker ligger på personalen från ungdomsverksamheten, aldrig på våra feriearbetare. Men ytterst är det jag som förvaltningschef som ska säkerställa att det inte händer olyckor.

Men det går aldrig att gardera sig helt tror Olof Lindqvist.

– På en plats som Backagårdsbadet måste vi vara på det klara med att det kan ske incidenter, och det lär man sig hantera. Men man behöver säkerställa att det inte finns uppenbara säkerhetsrisker, som i fallet med det heta vattnet i bastun.

Snart blir bevakningen ännu högre, med säkerhetskameror under badets obemannade timmar. Huvudsyftet med kamerorna är att förebygga olyckor när badet är obevakat. Dessutom har det tidigare år förekommit skadegörelser på området.

– Det händer ibland att unga tar sig in på badet när det är stängt. Men det har varit få skadegörelser det senaste året, säger Olof Lindqvist.

– Jag tycker personligen att det är sisådär med kameraövervakning. Kontrollsamhället har både för- och nackdelar. Livet är fullt av konflikter och vi kan inte reglera bort dem genom att ha kameror överallt.

Susanna Rabén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons