Änglakören till gospelfestival

Kören Änglarna från Mark reser i helgen till Stockholm för att sjunga på en gospelfestival i Berwaldhallen
– Vi kommer att delta i en 900 personer stor kör med medlemmar från hela Sverige, säger Kristina Quicklund, kantor i Kinna.
Mark • Publicerad 24 januari 2008
Kören Änglarna från Mark ska på lördag delta i en gospelfestival i Stockholm. Kören består av Linnea Sigurdardottir, Amanda Robertsson, Jenny Eliasson och Malin Lind
Kören Änglarna från Mark ska på lördag delta i en gospelfestival i Stockholm. Kören består av Linnea Sigurdardottir, Amanda Robertsson, Jenny Eliasson och Malin LindFoto: Tomas Olsson

Kören Änglarna består av Amanda Robertsson, Linnea Sigurdardottir, Jenny Eliasson och Malin Lind. De är i åldrarna 16–17 år, och förutom Jenny bor de alla i Fritsla. Jenny bor numera i Kinna.

– Från början var det en barnkör i Fritsla som jag ledde under min tid som kantor där. Nu är det de här fyra flickorna som är kvar, säger körledaren Kristina Quicklund.

På lördag ska de medverka i gospelfestivalen i Berwaldhallen. Inför resan och deltagandet i den 900 personer stora kören har de inriktat sina övningar på gospel.

– Vi har sjungit någon gospellåt tidigare men då i enklare utförande, säger Malin Lind.

– Det mesta vi sjunger är annars kyrkligt och det är oftast i kyrkan vi gör våra framträdanden. Men det ska bli roligt att få pröva på något nytt, säger Linnea Sigurdardottir.

Det är emellertid inte första gången Änglarna ger sig ut på resa. I maj förra året besökte de Marks vänort Szamotuly i Polen.

– Vi var med som representanter för kommunen under ett vänortsbesök, och sjöng både i kyrkan och på torget under de körfestivaldagar som då ägde rum i Szamotuly, säger Kristina Quicklund.

Till den resan hade kören övat in svenska sommarvisor.

– Visorna och vårt framförande av dem fick ett väldigt bra mottagande. Åhörarna såg både glada ut och applåderade i kyrkan, säger Linnea Sigurdardottir.

Nu är det alltså Stockholm som gäller. Idén dök upp under en av övningarna i Kinna kyrka.

– Vi ville ut och resa igen och fick då en idé om att delta i gospelfestivalen. Att resa är bra för sammanhållningen och det är roligt när det händer något, säger Kristina Quicklund.

Tomas Olsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.