Ägaren: Hunden är inte galen

Ägaren till hunden som angrep Markkvinnan är bedrövad efter händelsen.
Mark • Publicerad 2 september 2008

– Men det är väldigt orättvist att påstå att hunden är bindgalen, säger hon.

Som BT berättade i går blev en kvinna biten sex gånger av den stora blandrashunden när hon var ute och gick med sin dvärghund.

– Jag kom till platsen först senare, men enligt kvinnan själv så hade hon försökt lägga sig på sin hund, och därför tror jag att vår hund försökte komma åt hunden och inte henne, säger ägaren.

Snäll familjehund

Hon hävdar att hunden inte har visat aggressiva tendenser tidigare, utan är en snäll familjehund.

– Däremot blev han själv överfallen av två hanhundar för 1,5 år sedan och är sedan dess rädd. Därför brukar han morra och skälla efter hanhundar. Tikar har han däremot inga bekymmer med, berättar ägaren.

Funderingar kring en eventuell avlivning har funnits sedan hunden gick till anfall i förra veckan.

”Det här är jättesvårt”

– Vi är flera i familjen och måste få tid att prata om det här. Det här är jättesvårt, vi har ju haft hunden i 5,5 år sedan den var en liten valp, säger hon.

Ägaren försäkrar att hunden alltid är kopplad när den tas ut på promenad, och att den sitter i löplina när den är ute på tomten.

– Den har aldrig tidigare slitit sig loss på det här viset.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.