Annons
Nyheter

I skuggan av turneringen

Det är inte endast i hallarna allt jobb kring Mariedal Cup sker. Några som verkligen sliter för att spelarna skall bli nöjda är kökspersonalen på restaurang Balder vid högskolan.
Nyheter • Publicerad 7 november 2009
Kocken Ulf Holm rör runt köttfärssåsen i en av hundraliters-grytorna.
Kocken Ulf Holm rör runt köttfärssåsen i en av hundraliters-grytorna.Foto: Jonas Ekelund

Två kockar och ett tiotal köksbiträden ser till att hålla spelarna mätta under helgen. Under lördagen lagades lunch till 750 personer. 200-300 liter köttfärssås krävdes för att alla skulle bli mätta och nödja.

Och efter lunchen var det bara att sätta igång att laga middag. Biffstroganof och ris stod på menyn.

Annons

- Det gäller att verkligen vara väl förbered, att hacka grönsakerna i tid och ha framförhållning, säger Annika Albrecht, som är ansvarigt köksbiträde på plats.

En annan som verkligen jobbat hårt under helgen är kocken Ulf Holm som visar oss hur köttfärsås lagas i 100-liters grytor.

I övrigt utgörs personalen i regel av yngre tjejer som hjälper till i köket.

Restaurang Balder har många års erfarenhet av att laga mat till ett stort antal människor. Varje dag serverar de 800-1000 lunchportioner till studerande vid Borås Högskola.

Joakim Malmberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons