Annons

Våldskärlek förklätt till politik

Efter Uppdrag Gransknings program om vänsterextrema Revolutionära Fronten (RF) och Jonas Sjöstedts avståndstagande från politiskt våld, fortsätter Ung Vänster att skapa problem för moderpartiet.
Ledare • Publicerad 20 maj 2014
Foto: BT

I helgen ställde sig distriktsstyrelsen i Uppsala bakom RF:s metoder, som de menade att de behövde ”för att kunna fortsätta vår politiska verksamhet”. Tidigare har Örebrodistriktet gjort samma sak och för en tid sedan hävdade nio prominenta Ung Vänster-medlemmar att partiledare Sjöstedts avståndstagande från våld var ett uttryck för ”härskarteknik” från en vit man med Säpo-skydd som bor på Östermalm.

Detta rimmar illa med förbundssekreterare Hanna Cederins ord om att stödet för utomparlamentariska metoder inte är utbrett inom organisationen. En berättigad fråga är också om dagens – och framtidens Vänsterparti – är så pass rumsrent som man vill göra sken av.

Annons

David Lindén

Ledarskribent

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons