Annons

Svagt hanterat av Olofsson

Så presenterades då Vattenfalls blivande VD, och Öystein Löseth förklarade att han tycker att det ska bli spännande att styra ett företag som är statligt.
Ledare • Publicerad 17 november 2009

”Min vision är att svenska folket ska kunna vara stolt över företaget.” Därmed har han, för att uttrycka sig försiktigt, lagt en hel del jobb framför sig. Stolthet är knappast vad en majoritet av folket känner efter den senaste tidens turbulens kring Vattenfall.

Dock bör förstås Löseth ges en chans att få Vattenfall på rätt väg igen. Och frågan är om inte den som just nu har det tuffast efter turerna är Maud Olofsson. Näringsminister har lämnat motstridiga besked om vad hon vetat om vad och har överlag gjort ett mycket blekt intryck.

Annons

Statliga företag behöver tydliga ägardirektiv, inte en ansvarig minister som fumlar fram och tillbaka. Så småningom stundar ett val och reder inte Maud Olofsson upp detta är frågan hur stolta alliansens väljare kommer att vara över hennes insats.

Ledarredaktionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons